La Vanguardia (Català)

Un jove de 21 anys amb antecedent­s per maltractam­ent assassina la parella a Jaén

- VÍCTOR BEJARANO Sevilla

Un crim masclista brutal va tenir lloc ahir a la matinada a Úbeda (Jaén) quan una jove de 28 anys va ser assassinad­a presumptam­ent per la seva parella, que va incendiar l’habitatge i va fugir. El cos calcinat de Sandra Díez es va trobar després que l’incendi s’extinguís i poc després la Guàrdia Civil va detenir l’home, que va tenir un accident de trànsit a la carretera d’ascens a Sierra Nevada, a la província de Granada. Havien transcorre­gut dues hores des del moment del crim.

Els bombers van trobar el cadàver calcinat de la dona al saló de l’habitatge. Els veïns, que van haver de ser desallotja­ts per por que el foc es propagués a altres habitatges, van dir als agents que abans de l’incendi van sentir veus d’una forta discussió a l’interior de l’habitatge. Aquest fet i l’absència de la parella de la víctima va activar l’alerta d’un possible cas de violència de gènere.

En ser detingut, a les 6 del matí, el noi va donar positiu en la prova d’alcoholèmi­a. El presumpte agressor ha estat posat a disposició judicial acusat d’un presumpte delicte d’assassinat. El jutge va dictar secret del sumari.

El cos de la víctima va ser traslladat a l’Institut Anatòmic Forense de Jaén perquè se li practiqués l’autòpsia, que haurà de determinar si va morir assassinad­a abans de l’incendi o va ser cremada viva. En detenir el presumpte agressor, Iván, de tot just 21 anys, els agents no van tenir dubtes: fugia amb el cotxe de la víctima. A més a més, la Guàrdia Civil va comprovar que el detingut estava inclòs en un protocol de possibles agressors de violència de gènere, ja que li consten diverses agressions d’aquest tipus. De tota manera, la Policia es va acollir al secret del sumari per confirmar si les denúncies les havia presentat la Sandra, la vícti- ma, o una altra parella anterior. Un portaveu de l’Ajuntament d’Úbeda va negar que tingués constància de denúncies d’aquesta jove per agressions i que no consta contra l’home cap ordre judicial d’allunyamen­t.

La parella de joves, que treballava a la mateixa ciutat jaenesa, feia pocs mesos que convivia al pis de lloguer on es va produir el presumpte crim. La policia va confirmar que la mort de Sandra Díaz és un nou cas de violència de gènere, de manera que ja són 35 les dones mortes aquest any en mans de les seves parelles, deu a Catalunya, sis a València i cinc a Andalusia, segons dades del Ministeri de Sanitat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain