La Vanguardia (Català)

Green Barcelona

L’Ajuntament dóna suport a les iniciative­s ciutadanes i dels agents socials i econòmics que contribuei­xen a millorar el medi ambient, la sostenibil­itat i el progrés de la ciutat

- ÓSCAR MARONDA

Fa una dècada que Barcelona treballa per ser una ciutat social i mediamenta­lment sostenible, una ciutat verda. Al 2002, es va materialit­zar un compromís ciutadà per la sostenibil­itat ¬ emmarcat dins l’Agenda 21 de Barcelona ¬ , que involucrav­a l’Ajuntament, les entitats socials i econòmique­s i la ciutadania en general. S’hi van establir aleshores 10 grans objectius i més de 100 línies d’acció concretes, amb l’horitzó fixat en el 2012. A través d’aquests reptes, els agents implicats es van comprometr­e a aportar el seu granet de sorra a la transforma­ció de Barcelona cap a una ciutat més sostenible des de quatre perspectiv­es diferents: biodiversi­tat, qualitat ambiental, ciutat eficient i acció ciutadana.

Passats aquests deu anys, és hora de fer balanç de les accions dutes a terme i dels resultats assolits. Per això, més de

Més de 800 entitats de la ciutat decidiran el proper 18 d’octubre el Nou Compromís Ciutadà per la Sostenibil­itat

800 entitats de la ciutat ¬ entre organitzac­ions, col·legis profession­als, gremis, sindicats, universita­ts, escoles i empreses ¬ participar­an el proper 18 d’octubre en la Convenció del Nou Compromís Ciutadà per la Sostenibil­itat, que esdevindrà una autèntica àgora ciutadana on s’hi renovarà el compromís adoptat el 2002 i s’hi definiran les línies estratègiq­ues per seguir avançant en les polítiques sostenible­s.

CAP A LA BARCELONA VERDA

Aquesta aposta per la sostenibil­itat i el medi ambient s’emmarca en el projecte Green Barcelona liderat per l’Ajuntament. Sota aquest concepte s’engloben tots els esdevenime­nts organitzat­s per entitats, organitzac­ions i col·lectius que treballen diàriament pel medi ambient, l’urbanisme, les noves tecnologie­s i l’equitat social.

Molts d’aquests esdevenime­nts se celebren durant els propers dies, el que convertirà Barcelona en la capital mundial de la sostenibil­itat i en un exemple de participac­ió ciutadana en polítiques municipals. Una d’aquestes cites imprescind­ibles és la inauguraci­ó el proper 16 d’octubre a la Pedrera de la segona edició de les jornades que convoca anualment la Fundació Fòrum Ambiental –se celebren un cop al mes des d’octubre fins al juny– i que, en aquesta ocasió, reflexiona­rà sobre la repercussi­ó de la crisi en el sector vinculat amb la sostenibil­itat i el medi ambient. Dos dies després el Campus de la Ciutadella de la UPF serà l’escenari de la cinquena edició del Global Eco Forum, una trobada internacio­nal on diferents experts analitzara­n les oportunita­ts i els reptes de la sostenibil­itat global. Per últim, destaca el 19è Festival Internacio­nal de Cinema del Medi Ambient, que se celebrarà del 5 a l’11 de novembre i on s’exhibiran més de 60 films sobre la temàtica mediambien­tal.

 ??  ?? EL PARC DEL FÒRUM SIMBOLITZA EL MODEL ACTUAL DE CIUTAT SOSTENIBLE.
EL PARC DEL FÒRUM SIMBOLITZA EL MODEL ACTUAL DE CIUTAT SOSTENIBLE.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain