La Vanguardia (Català)

PATATA ROSEVAL CUITA EN SAL AMB SUC DE MONGETES CRUES

-

RESTAURANT NERUA (Josean Martínez Alija)

PER A 4 PERSONES

Coure les patates: Ingredient­s:

500 g de patata roseval 130 g de sal grossa Aigua fins a cobrir un dit per sobre de les patates Elaboració: Poseu en un cassó tots els ingredient­s, partint d’aigua freda fins que arribi a ebullició. Deixeu-los coure un temps aproximat de 13 minuts. Comproveu que la patata està cuita punxant-la amb una forquilla. Escorreu tota l’aigua i eixugueu la patata a la cassola sobre el foc. Després, peleu-la i trenqueu-la en falques petites, i reserveu-la.

Per al brou de pells de bacallà Ingredient­s:

1000 g pells de bacallà dessalades i escorregud­es. 300 g d’aigua 60 g de ceballot 7 g de grans d’all aixafats

1/2 caiena Elaboració: Introduïu tots els ingredient­s en una bossa de buit, segelleu-la i feu-la coure a 62 graus durant 4 hores. Després, coleu-ho i passeu-ho per una estamenya per eliminar les possibles escates o partícules. Reserveuho en frigorífic fins al seu ús.

Per al suc de beines Ingredient­s:

800 g de mongeta tendra

15 g d’all en juliana 100 g d’oli d’oliva Sal fina Elaboració: Poseu en un cassó aigua a bullir amb 10 g de sal per litre d’aigua i escaldeu les mongetes dos minuts i refredeu-les en aigua amb glaçons ràpidament. Poseu-les en una safata i seguidamen­t liqüeu-les. Coleu el suc resultant i poseu-lo a punt amb unes gotes del rescalfat colat, i la sal, si fes falta. Acabat: Poseu la patata en una safata fonda i cobriu-la amb el brou de pells de bacallà. Fiqueu-ho dins de l’envasadora de buit, i feu el buit per crear osmosi quatre vegades. Per escalfar-ho, poseu la patata osmositzad­a en un cassó amb una mica de brou de pells i poseu-lo al foc. Quan estigui calent, poseuho al punt de sal. Serviu la patata al fons del plat, acompanyad­a amb una mica d’escuma del brou de mongetes tendres calent. Serviu la resta del brou en una gerra i aboqueu-lo al plat fins que cobreixi la patata.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain