La Vanguardia (Català)

Murals decoratius per a les floristeri­es de la Rambla

Les parets posteriors de les populars parades mostren ara agradables treballs artístics amb motius florals

- LLUÍS SIERRA Barcelona

Les floristeri­es de la Rambla van estrenar ahir una nova imatge posterior. Agradables murals amb grans flors de colors ocupen ara la part del darrere de les populars parades. “Ara són boniques per davant i per darrere”, resumia un florista veterà, en acabar el curt acte inaugural.

Fins ahir mateix aquestes parets posteriors de les floristeri­es, que es veuen des de les calçades i les voreres laterals del primer passeig turístic de Barcelona, estaven cobertes amb simples planxes de fusta basta, plenes de grafitis que ningú no s’ocupava d’esborrar, donant per inútil la neteja. La idea de revitalitz­ar la imatge de les floristeri­es amb alguna cosa de disseny va sorgir la primavera passada en el marc del Pla Cor de la Rambla, com assenyalav­a ahir la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs. “Era un compromís fer alguna cosa per popularitz­ar les floristeri­es, que passen un mal moment amb la crisi –va dir ahir Homs–. Calia ajudar-les a ressorgir una mica, perquè vistes per darrere donaven una imatge molt deteriorad­a”.

L’Escola Massana d’art i disseny va assumir el repte de restaurar aquesta imatge posterior. Una trentena d’alumnes van començar a elaborar el projecte com a treball de final de curs. Van sorgir

Alumnes de l’Escola Massana han fet els murals, que s’han imprès en vinil antigrafit­is

aquarel·les, olis, fotografie­s de diferents mides. Es van selecciona­r pintures per a quinze parades. La floristeri­a Carolina ja tenia la paret posterior en bon estat, amb làmines metàl·liques, i a la mampara superior s’ha posat un text explicatiu de la iniciativa i el nom dels autors.

Els quinze originals es van digitalitz­ar i imprimir sobre làmines de vinil adherents, que s’han col·locat a les parets posteriors de les parades. Les làmines de vinil són resistents als grafitis i, en el pitjor dels casos, la reposició és fàcil. Tot el projecte, a càrrec del districte, ha costat uns 4.000 euros.

Els originals es poden veure aquests dies al Balcó Foyer del Liceu, en una exposició que forma part de les festes del Roser, que es van obrir amb el pregó del periodista de La Vanguardia Màrius Carol, i que acabaran dimarts amb el sopar d’honor amb els ramblistes d’honor del 2012. Aquest any, els distingits per Amics de la Rambla han estat Ferran Adrià, els còmics de Tricicle i la llibreria Documenta.

 ?? LAURA GUERRERO ?? Un dels dissenys creats per estudiants de l’Escola Massana per a les floristeri­es de la Rambla
LAURA GUERRERO Un dels dissenys creats per estudiants de l’Escola Massana per a les floristeri­es de la Rambla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain