La Vanguardia (Català)

Petit gran casament

- Mariángel Alcázar

Dissabte que ve, Luxemburg es vestirà de gala amb motiu del casament del príncep Guillem, gran duc hereu, amb la comtessa belga Stéphanie de Lannoy. Tot i que el país és petit, serà l’escenari de l’últim gran casament d’aquesta generació real.

Els nuvis, a diferència de Guillem i Caterina d’Anglaterra, no són gaire coneguts fora del país, de la mateixa manera que la Gran Bretanya és mes popular que Luxemburg. Però el casament, que tindrà dues cerimònies, una de civil, que se celebrarà divendres vinent, i una de religiosa, que tindrà lloc dissabte a la catedral luxemburgu­esa, serà de més

Els Prínceps assistiran dissabte a Luxemburg a l’enllaç del gran duc hereu

rang que la que es va celebrar a Londres, ja que Guillem de Luxemburg és el príncep hereu i Guillem d’Anglaterra era, i encara és, l’hereu de l’hereu.

La llista de convidats al casament de Guillem i Stéphanie l’encapçalen els reis de Bèlgica, que, a banda de ser besoncles del nuvi, represente­n el país d’origen de la núvia, filla d’una família de l’aristocràc­ia belga. Stéphanie de Lannoy della Falle de Leverghem atresora pedigrí pels quatre costats. És la petita de vuit germans i la seva mare va morir el mes d’agost passat, amb 70 anys, a conseqüènc­ia d’un vessament cerebral. Des d’aquell dia, Stéphanie porta, juntament amb l’anell de compromís que li va regalar el Príncep, el que havia pertanyut a la seva difunta mare. Caterina d’Anglaterra també porta l’anell d’una difunta, en aquest cas Diana de Gal·les, la sogra que no va conèixer, i no sembla que li vagi malament, si exceptuem que a totes dues els persegueix­en els mateixos dimonis, en forma de paparazzis.

Els prínceps d’Astúries seran presents a la celebració de la cerimònia religiosa de Luxemburg, però no a les festes que tindran lloc el dia abans. Coneixent la mare del nuvi, la gran duquessa Maria Teresa, tan aficionada a portar a col·lació les joies de la corona, val més evitar un sopar de gala que ella mateixa hagi organitzat, perquè segur que ha imposat tiares i diademes a totes les royals convidades al casament del fill i no és època de joies.

La princesa Letícia va començar a assistir a casaments reals a Dinamarca, una setmana abans del seu propi enllaç, amb un vestit vermell impression­ant. El 19 de juny del 2009 va assistir a l’enllaç de la princesa Victòria de Suècia i el 29 d’abril de l’any passat va ser a Londres al de Guillem i Caterina. Es va estalviar el d’Albert i Charlene, a Mònaco, però dissabte li toca representa­r Espanya al casament luxemburgu­ès.

 ?? GTRESONLIN­E ?? Els nuvis Guillem i Stéphanie; a baix, Letícia al casament de Guillem i Caterina
GTRESONLIN­E Els nuvis Guillem i Stéphanie; a baix, Letícia al casament de Guillem i Caterina
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain