La Vanguardia (Català)

Messi vol enlluernar al Brasil

Leo fa dos gols contra l’uruguai i el seu joc amb l’argentina se supera cada partit

- ROBERT MUR Buenos Aires. Correspons­al

Messi ha posat la sisena marxa cap al Mundial del Brasil 2014, on pretén deixar clar que és el millor jugador del món. En l’equador de la lligueta sud-americana de classifica­ció, l’Argentina lidera la taula gràcies als dos gols que Leo va fer divendres a l’Uruguai, que va caure per 3-0. El blaugrana, amb plena confiança, se supera cada partit.

Encara que els exigents comentaris­tes esportius argentins poden canviar d’opinió com si fossin penells pel més mínim resultat advers, la gran majoria considera que va ser el millor matx de Messi amb la selecció. Només va fallar una passada. A la portada, Olé afirmava que es va tractar del “millor partit de l’era Sabella”, mentre a l’interior es feia una implícita autocrític­a a la negativita­t mediàtica d’altres èpoques. “Que hagi estat el millor partit de Messi amb l’albicelest­e és altament probable. El que dificulta la decisió és que de dos anys ençà ha jugat uns quants partits de gran nivell. Tants, i tan bons, que han mort de mort natural tots els qüestionam­ents, tots”, es llegia.

El deu va participar en els tres gols, encara que el primer va trigar. Malgrat la possessió argentina, l’autobús aparcat davant la porteria uruguaiana no va perme- tre a Messi obrir el marcador fins a la segona part, quan Di María el va assistir mentre entrava a l’àrea com el Correcamin­s per fer una sotana al porter Muslera (65). El segon gol el va iniciar Leo, que, en un triangle rapidíssim, va passar a Di María i va acabar concretant el Kun (74). La cirereta va ser el tercer, anotat també per un murri Leo que va enganyar els charrúas i va apostar pel xut rasant comptant, com així va ser, que la barrera saltaria deixant pas a la pilota (79).

“Sempre vaig ser feliç a la selecció”, va haver d’aclarir Messi després de la victòria, per enèsima vegada, als periodiste­s que l’esperaven sobre la gespa. I amb la seva habitual modèstia va lloar els seus companys –“el grup és cada vegada més fort”, va dir–, mentre ells i el selecciona­dor només tenien elogis cap al crac. “En el meu cas no ens ha tocat viure l’època de Maradona, però poder ser al seu costat, jugar amb ell, és un privilegi que molt pocs podem tenir”, va dir Mascherano, que també va fer un gran partit. De la seva banda, Sabella es va tornar a quedar sense paraules i va insistir que caldria fer una “cerca al diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola d’algun adjectiu diferent” per qualificar Leo.

La premsa argentina també s’està quedant sense adjectius. Mentre La Nación parlava de “La Pulga atòmica”, Clarín posava en portada la foto de la sotana a Muslera amb el titular: “L’orquestra de Messi, amb la seva millor música”. I un altre tòpic a l’interior: “De quin planeta véns?”.

El clàssic del Riu de la Plata es va jugar a Mendoza. L’Argentina va aconseguir treure’s l’espina clavada per l’Uruguai a la final de la Copa Amèrica de l’any passat, quan la celeste va vèncer l’albicelest­e exactament per 3-0. Aquella derrota va suposar l’acomiadame­nt de Batista com a selecciona­dor i el fitxatge de Sabella, que ha construït un conjunt al voltant de Messi, a qui va nomenar capità. Tanmateix, al millor estil Del Bos-

ALTRE COP A PILOTA ATURADA Messi va tornar a marcar de falta directa, aquest cop amb un xut ras que va eludir la barrera

que, Sabella permet que Leo desenvolup­i la filosofia barcelonis­ta de joc en equip, on a Messi se li dóna suport i assisteix amb habilitat Di María, Higuaín o Agüero.

Amb aquests dos gols, el crac ja en suma 30 amb la selecció i queda a quatre d’igualar Maradona –tercer golejador de l’albicelest­e–, tot i que encara és lluny de les 56 dianes de Batistuta. Messi s’enfrontarà dimarts a Alexis a Santiago. Si l’Argentina venç Xile, tindran a tocar la classifica­ció del Mundial, en unes eliminatòr­ies que no tornaran fins al proper març. “Seria fer un pas molt important”, va declarar Leo.

 ?? MARCOS BRINDICCI / REUTERS ?? Leo Messi s’escapa dels uruguaians Godín i Martín Cáceres (a terra) divendres a Mendoza
MARCOS BRINDICCI / REUTERS Leo Messi s’escapa dels uruguaians Godín i Martín Cáceres (a terra) divendres a Mendoza

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain