La Vanguardia (Català)

El ‘dream team’ es fa miques

El Radioshack, l’herència del US Postal, en caiguda lliure

- XAVIER G. LUQUE Barcelona

Andy Schleck va rematar la seva negra temporada ahir al quilòmetre 25 de l’última etapa del Tour de Pequín, en el qual ja ocupava el darrer lloc a la classifica­ció. Va baixar de la bicicleta i va dir prou. És tot un símbol del moment que viu el que aspirava a ser el nou dominador del ciclisme, l’equip RadioShack, hereu del US Postal dels millors anys de Lance Armstrong.

El descens als inferns del ciclista texà està precipitan­t el desmembram­ent del bloc. Fabian Cancellara va ser un dels primers a revelar la fractura interna en declarar que ja no es veia compar- tint equip amb Johan Bruyneel, una vegada conegut el contingut de l’informe de la Usada.

Poques hores més tard es feia pública la separació definitiva entre el mànager belga i l’estructura de l’equip. “Johan Bruyneel no pot exercir en aquest moment de manera plenament eficaç i tranquil·la les seves funcions de direcció de l’equip i la seva marxa és desitjable per assegurar la serenitat del bloc i dels corredors”, assenyalav­a Leopard SA

FINAL PENÓS Andy Schleck va tancar ahir el seu fatal 2012 amb una nova retirada, ara al Tour de Pequín

en una nota de premsa.

Cancellara no s’ha mossegat la llengua i ha acusat directamen­t Armstrong d’haver-li arrabassat els primers anys de la seva carrera. “Ara entenc –diu el suís- com el US Postal era capaç de posar vuit o nou corredors a la part capdavante­ra en una etapa de muntanya i deixar enrere tota la resta”, denuncia.

L’estrany positiu de Frank Schleck al passat Tour de França va ser un primer avís que alguna cosa no rutllava al RadioShack, alguna estructura sòlida feia aigües per motius aleshores insospitat­s. Sobre aquest punt, l’esportiu L’Équipe s’ha atrevit ara a insinuar una cosa que corria en veu baixa pel gran grup: “El positiu del més gran dels germans Schleck va ser una venjança interna?” I afegeix que Bruyneel “no va semblar aleshores gaire sorprès per tot el que li estava passant a Frank”.

A més, la temporada d’Andy Schleck, el cap de files del grup, és per analitzar amb calma. En tot l’any ha competit només 33 dies (29 de complets), en bona part per una lesió al còccix que el va mantenir fora del gran grup des del juny fins a l’octubre, la qual cosa inclou la seva prova estrella, el Tour. Però el poc que ha corregut ha estat desastrós. En proves per etapes només ha completat el Tour d’Oman, al febrer, i el Circuit de La Sarthe, a l’abril, on va obtenir el seu millor resultat de l’any: va acabar el 22è.

En les altres quatre proves per etapes que va provar es va retirar: París-Niça, Catalunya, Dauphiné i ara a Pequín. L’enfrontame­nt dels dos germans luxemburgu­esos amb Bruyneel era un secret de domini públic que ha tingut greus conseqüènc­ies.

 ?? CHRISTOPHE ENA / AP ?? Armstrong, en primer terme, amb Andy Schleck i, al fons, Contador, en la presentaci­ó del Tour 2010
CHRISTOPHE ENA / AP Armstrong, en primer terme, amb Andy Schleck i, al fons, Contador, en la presentaci­ó del Tour 2010

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain