La Vanguardia (Català)

Triple podi espanyol en MotoGP al Japó

El pilot de Castellar encapçala el primer podi totalment espanyol de la història de la màxima categoria

- ANTONI LÓPEZ Barcelona

El campionat de MotoGP va guanyar a Motegi una mica d’emoció. Però no gaire, la veritat, perquè la renda de 28 punts de Jorge Lorenzo sobre Dani Pedrosa quan falten tres curses per a la conclusió (Malàisia, Austràlia i València) és difícil de retallar tenint en compte que ningú no sembla disposar de màquina i qualitats per interposar-se entre els dos únics aspirants al títol. El pilot balear en té prou amb tres tercers llocs (48 punts) per assegurar matemàtica­ment la corona, amb la qual cosa, com es va fer palès ahir, arriscar no entra en els seus càlculs. Així, Pedrosa no va tenir gaire oposició per aconseguir al Japó el seu cinquè GP de la temporada, que representa una marca personal que confirma el bon moment de forma.

Dani va retallar cinc puntets, Lorenzo va resistir amb el cap. Únicament a la primera volta es van disputar la primera plaça i van poder saltar espurnes. Fora d’això, una prova submergida en una bassa d’oli de motor. El balear va prendre el comandamen­t i amb el vallesà a rebuf va obrir forat fins a descartar fàcilment la resta del gran grup. Quan faltaven 13 voltes, Pedrosa va optar per discutir la primera plaça i Lorenzo va deixar la porta oberta sense problemes per concentrar-se a caçar els 20 punts de la segona posició. Per cinquena vegada consecutiv­a, Jorge no aconseguia convertir la pole en victòria, una dada sense cap importànci­a per a la seva calculador­a de campionat.

“Nosaltres hem fet el que havíem de fer en aquesta cursa, només que és una pena que ara mateix no hi hagi cap altre pilot capaç d’estar amb nosaltres, perquè cada cursa que he guanyat, Jorge Lorenzo ha estat segon”, va lamentar Pedrosa sobre l’escassa incidència del seu triomf a la classifica­ció general. Stoner, que va tornar després de diverses proves d’absència per una intervenci­ó quirúrgica, va córrer en inferiorit­at de condicions físiques i va fer prou acabant cinquè. “Esclar que el campionat és més a prop ara, però encara continuem sent molt competitiu­s i tenim l’oportunita­t de guanyar”, va concloure Lorenzo.

Com que al capdavant faltava picant, l’atractiu de la prova va ser la lluita ferotge pel tercer esglaó del podi protagonit­zada a les últimes voltes per Álvaro Bautista –ha renovat amb Honda Gresini per a la temporada vinent– i Cal Crutchlow. Tots dos van escenifi- car un ball arriscat i apassionan­t, es van alternar avançament­s per qualsevol forat disponible, però quan es dibuixava un final d’infart, a l’última volta la Yamaha del britànic va deixar de bramar i va servir en safata el calaix al toledà. Per primera vegada tres pilots espanyols van completar un podi de la màxima categoria del motociclis­me de velocitat.

El sistema de qualificac­ió de MotoGP canviarà el curs que ve. Els entrenamen­ts oficials de divendres i el primer de dissabte serviran per separar els 10 millors de la resta. Els pitjors s’enfrontara­n en una tanda (Q1) i els deu millors (més els dos primers de la tanda esmentada) competiran en una Q2 pels llocs de l’1 al 12 de la graella.

 ??  ??
 ?? GREG BAKER / AP ?? La passada.
Dani Pedrosa va superar Jorge Lorenzo quan faltaven tretze voltes
GREG BAKER / AP La passada. Dani Pedrosa va superar Jorge Lorenzo quan faltaven tretze voltes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain