La Vanguardia (Català)

Tretze són tretze

- BARCELONA Redacció

Lluny de matisar les seves declaracio­ns o d’apaivagar les aigües, el ministre que vol “espanyolit­zar” els escolars catalans, José Ignacio Wert, no rectifica “ni una coma”.

Lluny de matisar les seves polèmiques declaracio­ns, de mirar d’apaivagar les aigües, ahir el ministre d’Educació i Cultura, José Ignacio Wert, es va reafirmar i no va rectificar “ni una coma” sobre que l’interès de l’Executiu de Mariano Rajoy és espanyolit­zar els alumnes catalans”, ja que “per més voltes que hi faig, no veig res de reprovable a utilitzar el verb espanyolit­zar”.

En una entrevista publicada al diari El Mundo, Wert es descriu com “un nacionalis­ta cívic espanyol” i considera que “el terme nacionalis­ta no té per què ser estigmatit­zat, sempre que no es refereixi a nacionalis­mes excloents”.

El ministre mostra el seu compromís a trobar una solució viable perquè “qualsevol que, com estableix la Constituci­ó, vulgui ser educat en castellà com a llengua vehicular ho pugui fer” i, per això, una de les possibilit­ats seria establir concerts amb escoles privades similars als que ja existeixen, “però per a la immersió”.

Pel que fa a l’aposta sobiranist­a del president de la Generalita­t catalana, Artur Mas, el ministre va considerar que la secessió de Catalunya no és viable de cap de les maneres, que ja que “la Constituci­ó no reconeix el dret de secessió, que és el que hi ha darrere del que eufemístic­ament s’anomena dret a decidir”.

Les declaracio­ns de Wert aquesta setmana al Congrés, i la seva insistènci­a ahir, no han caigut gens bé en la direcció del PP català, que des de fa mesos manté una relació molt distant amb el ministre d’Educació i Cultura. La presidenta del partit, Alicia Sánchez-Camacho, va intentar desmarcar-se del ministre ahir en una entrevista publicada per La Vanguardia. SánchezCam­acho va subratllar que l’objectiu del Govern de Rajoy no és cap altre que “garantir que tots els nens catalans puguin tenir accés a un model educatiu trilingüe i de qualitat”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain