La Vanguardia (Català)

Arts escèniques

-

Enmig d’altres mesures que la piconadora de la majoria absoluta del PP va perpetrant, els profession­als implicats ens assabentem per mitjà de la premsa de la intenció d’aniquilar ara el batxillera­t d’arts escèniques, música i dansa. Només n’han sortit tres promocions, en alguns centres tot just s’havia implantat aquest setembre, i mai se n’ha fet un balanç o avaluació, però deu ser igual.

Certament, era una opció minoritàri­a, però ja és coneguda la poca estima d’algunes opcions polítiques vers les minories. Una veritable llàstima per tot un col·lectiu d’estudiants que en acabar l’etapa obligatòri­a trobava per primer cop en l’ensenyamen­t ordinari (i sobretot públic) una opció en consonànci­a amb els seus interessos. I al Departamen­t d’Ensenyamen­t de la Generalita­t, de moment, silenci.

Els motius de tot plegat? Pràcticame­nt no se n’ha parlat. Però ja tindria gràcia que es fes creure que són econòmics si es té en compte la manca total de recursos amb què havia nascut aquesta via del batxillera­t, sense altre suport que el de les directives dels instituts, dels pares i la il·lusió de molts docents. Sembla clar un interès poc dissimulat per deixar sense efecte els minsos avenços de legislatur­es anteriors. Ara que, després de la pujada de l’IVA al món de l’espectacle, el ministre Wert deu trobar que és una mesura ben coherent. I potser també hi pesa la nosa ancestral que la veu dels artistes ha fet sempre al poder conservado­r.

O és la por que els sorgeixin competidor­s massa ben formats a l’hora de fer comèdia?

JOAN GAY I PUIGBERT

La Bisbal d’Empordà

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain