La Vanguardia (Català)

Augmenta la divisió a la policia local de Badalona

Un sindicat acusa el govern de García Albiol de beneficiar amb plusos els agents que li són més afins

- LUIS BENVENUTY Badalona

Augmenta la divisió, i la tensió, entre els agents de la Guàrdia Urbana de Badalona. La polèmica gestió del govern del popular Xavier García Albiol en matèria de seguretat ciutadana, un dels cavalls de batalla del seu mandat, és en el punt de mira, i va pel camí de convertir-se en un incòmode taló d’Aquil·les. Ara el Sindicat de Funcionari­s de Policia de Badalona acusa Miguel Jurado, regidor responsabl­e de la Guàrdia Urbana, de fer servir els plusos per millorar les condicions de treball dels seus agents més afins, de reduir el nombre de policies presents als carrers de la ciutat, d’insinuar als agents que les seves ordres estan per sobre de la legalitat, de fer servir un to poc respectuós en el seu tracte amb els seus subordinat­s…

“Ens trobem que la Guàrdia Urbana es divideix actualment entre els que cobren plusos i els que no”, diuen els agents en una carta oberta al regidor. “És molt lleig –abunden els descontent­aments amb la gestió del PP– que davant d’una actuació profession­al i ajustada a la normativa vostè la qüestioni instant els agents a no seguir criteris estrictame­nt profession­als o ajustats a la legalitat”.

Fonts municipals es van afanyar ahir a repetir que la presència de la Guàrdia Urbana als carrers és la més alta dels últims temps. “Cada nit –van detallar les fonts–, a més del nombre de patrulles ordinàries que hi ha a la via pública, que pot variar entre una i quatre, treballen una patrulla d’atestats, una de comandamen­ts, una al-

Fonts municipals neguen que la presència policial als carrers hagi disminuït

tra de paisà i, a més, quatre o cinc vehicles i fins a deu agents de la unitat Omega”.

Els Omega són, segons els detractors de Jurado, la guàrdia pretoriana del regidor, els seus homes de confiança, els qui acapararie­n els plusos i altres privilegis laborals. L’Ajuntament respon que aquesta unitat molt es- pecialitza­da s’encarrega dels treballs policials més delicats i que no tots els agents estan qualificat­s per fer-los.

Les fonts de l’Ajuntament afegeixen que el sindicat que ara aboca les acusacions no és majoritari i que “bona part dels seus membres van gaudir en el passat d’uns certs privilegis personals i econòmics que no eren a l’abast de la resta de la plantilla, uns privilegis que es van acabar amb l’arribada del PP al govern”.

Fa poc més d’un mes el grup municipal de CiU, ara a l’oposició i durant l’anterior mandat al capdavant de la policia de la tercera ciutat de Catalunya en nombre d’habitants, arran d’una intensa i estiuenca onada d’assalts violents a bars de tot Badalona, acusava a l’Ajuntament d’haver deixat desprotegi­da la ciutadania, d’haver desmantell­at la feina que havien realitzat els convergent­s en els altres quatre anys i reduït sensibleme­nt el nombre d’agents que trepitgen l’asfalt.

Les sospites entorn de la gestió de la policia de Badalona es van desencaden­ar després que se sabés que almenys un agent organitzav­a col·lectes entre els comerciant­s de l’urbs. I es van multiplica­r després que el PP aconseguís la majoria en la comissió que investiga l’assumpte.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain