La Vanguardia (Català)

TV3 crea una trama de ficció com a plataforma publicitàr­ia

La comèdia ‘Pere i Júlia’ s’estrena avui amb el primer minicapíto­l d’un minut i un primer anunciant

- FRANCESC BRACERO Barcelona

A partir d’avui s’emetran a TV3 petits capítols, d’un minut de durada, d’una comèdia de situació protagonit­zada per una parella, Pere i Júlia, que en realitat és una nova plataforma publicitàr­ia que servirà per a diferents anunciants i propòsits. L’estrena serà després del Telenotíci­es vespre. Es tracta d’un concepte conegut en el màrqueting com a branded content, o contingut vinculat a la marca, i està considerat com una de les vies de futur de la publicitat.

Qui va al bany mentre està veient a la tele una trama que l’interessa, encara que tingui algun tipus de publicitat més o menys encoberta? A més, si aquest contingut només dura un minut, es pot mantenir l’interès amb facilitat. Aquest tipus de plataforma publicitàr­ia intenta atreure l’atenció de l’es- pectador televisiu d’una forma diferent dels espots tradiciona­ls, encara que la utilitzaci­ó de formats basats en aquesta estratègia s’ha aplicat en televisió des de fa temps.

Pere i Júlia és una creació de TV3 protagonit­zada pels actors Christian Guiriguet i Miranda Makaroff. En la trama, en Pere és el cap d’una petita empresa de comunicaci­ó que ha establert a casa seva. La Júlia s’incorpora a l’empresa com a dissenyado­ra gràfica. Tots dos personatge­s semblen tenir caràcters molt diferents, fins i tot incompatib­les en alguns aspectes, encara que també tenen coses en comú.

Durant aquesta primera temporada, TV3 preveu emetre deu capítols de Pere i Júlia, un per setmana. Qui estigui interessat a seguir la història no es quedarà limitat a esperar cada setmana l’emissió del nou capítol. La cadena pública ha previst donar continuïta­t a aquesta comèdia de situació a través de la pàgina web, on hi haurà un blog d’en Pere, i de Facebook, on la Júlia alimentarà també una pàgina.

La intenció de TV3 és que tots dos personatge­s participin en altres continguts de la cadena, en les promocions de programes i que apareguin de forma natural associats a la cadena. Les trames i la interacció entre els protagonis­tes s’adaptaran segons els anunciants.

La cadena preveu emetre deu episodis de la història, un per setmana, amb diferents marques

La pregunta, a l’hora de regular-ne l’emissió, és si aquest format es pot considerar programaci­ó o és publicitat.

Un dels millors exemples d’aquest tipus d’estratègia són uns curtmetrat­ges encarregat­s per la firma automobilí­stica BMW en què van participar directors i actors de primera línia. Les històries, plenes d’atractiu per si mateixes, permetien descobrir d’una forma subtil quina era la marca del cotxe que s’hi utilitzava.

 ?? TVC ?? Christian Guiriguet i Miranda Makaroff com a Pere
i Júlia
TVC Christian Guiriguet i Miranda Makaroff com a Pere i Júlia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain