La Vanguardia (Català)

Mullar-se sense sortir de casa

- Fernando de Felipe

Avui sabrem per fi si la multitudin­ària mobilitzac­ió del 14-O organitzad­a pel braç parodicomi­litar d’El intermedio ha estat un èxit incontesta­ble o un fracàs sense precedents per culpa dels indecisos, els amics dels after i els addictes a matinar amb xandall. Com ens va recordar a tots els ciutadans de bé el Gran Wyoming en vigílies d’una jornada tan decisiva, la convocatòr­ia “Deixa el carrer, pren casa teva” és, amb el permís dels bancs, cosa de tots. Especialme­nt quan és el mateix Marianico el Recorto Rajoy, nostre president més gallec que mai, el que ens felicita efusivamen­t en roda de premsa per formar part d’aquesta immensa majoria dels 47 milions de persones que viuen en aquesta Espanya de nodo i pandereta que no es manifesta a la babalà en ple centre de la ciutat per uns desajustos de no res.

Tot i que escric aquestes línies molt abans que arribi l’hora de la veritat, espero que al final hàgim estat milions els ciutadans que, farts de tant menyspreu governamen­tal i tant de recompte a la baixa segons la Guàrdia Urbana, hàgim acabat atrinxeran­tnos als nostres respectius menjadors a les set del matí (les sis a les Canàries) d’aquest gloriós diumenge 14 d’octubre del 2012 per fer valer el nostre clamorós silenci. Si és així, haurem fet història. Com Gandhi a l’Índia el 12 de març del 1930. Com Martin Luther King a Washington el 28 d’agost del 1963. Com els seguidors de la roja a Madrid el 12 de juliol del 2010. I si és càmera en mà, millor que millor, que així després ens posaran els vídeos a La Sexta.

Em consta que els sindicats s’afegiran a la convocatòr­ia, autoritzad­a o no per la Delegació del Govern. Com em consta també que la meva poc previsora veïna de dalt, tan insolidàri­a com de costum, traurà a passejar el gos fent-ne cas omís. Tan se val. D’esquirols n’hi ha a tot arreu. El més important és que Rajoy i els seus sequaços prenguin nota de la nostra sobirana indignació en veure els carrers deserts. Tot serà que, com li va advertir a Gonzo el secretari general del Sindicat Unificat de Policia (SUP) en vigílies de la immobilitz­ació, a algun dels nostres il·luminats ministres li agafi per declarar inconstitu­cional que una família envolti la seva pròpia nevera i els enviï els de la secreta fent-se passar per Testimonis de Jehovà. Del que no hi ha cap dubte és que toca mullar-se. Encara que plogui.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain