La Vanguardia (Català)

Red Bull Style

Vettel i el seu bòlid alat arrasen com l’encomanadí­s últim èxit musical del raper coreà Psy, el convidat energètic a Yeongam

- T.L.J. Barcelona

Poc es podia imaginar el multimilio­nari austríac Dietrich Mateschitz, quan va comprar l’extinta escuderia Jaguar el 2004, que vuit anys després el seu neòfit equip, el nou-ric de la graella, seria dues o tres vegades bicampió del món –de pilots i constructo­rs–, que arrasaria a la pista amb els seus bòlids endimoniat­s, que treuria de polleguera els dos grans històrics, Ferrari i McLaren, i de passada atrauria tots els focus. No hi ha circuit o ciutat que visiti on Red Bull no la faci grossa, no munti la seva festa plena de belleses, o no hi sigui l’estrella local del moment. És l’aclaparado­r Red Bull Style, que triomfa dins i fora de la pista.

En màrqueting ningú no guanya Mateschitz, que ha fet de Red Bull una de les marques més conegudes del planeta patrocinan­t esports extrems, com aquest salt al buit impossible des de l’estratosfe­ra, o pintant els seus cotxes de F-1, una de les plataforme­s d’imatge més eficients. Al gran circ, Red Bull porta la veu cantant. Si els cotxes corren a Mònaco, no falta a la Red Bull Station l’última es- trella cinematogr­àfica que ha estrenat a Canes; si van a Xangai, Vettel participa en una pel·lícula d’arts marcials amb l’atractiva Celina Jade; i si arriben a Corea... els dos pilots alats es marquen un ball del Gangnam style, l’últim gran èxit musical planetari, amb el raper sud-coreà Psy en persona, l’autor de l’extravagan­t ball d’equitació, el vídeo del qual ja s’ha vist 500 milions de vegades des que el va penjar a YouTube al juliol.

Encomanat del ritme enganxós del Gangnam style, que ballava Vettel amb la seva gràcia germànica, el jove bicampió es va sentir poderós, invencible, i va cavalcar cap a la quarta victòria de l’any, la tercera consecutiv­a, i 25a de la seva trajectòri­a, amb la qual iguala Lauda i Clark com el setè pilot de la història amb més triomfs. Gens malament per tenir només 25 anys. Ara ja té Alonso (5è) a cinc victòries.

Encara que això sembla preocupar poc, o gens, Vettel, que està centrat a no fallar en aquest assalt final a la seva tercera corona. “És un Mundial d’alts i baixos i poden passar moltes coses. Necessitem els millors resultats possibles i ens centrem només en nosaltres”, comentava ahir l’alemany, conscient que, en qualsevol moment, li poden sobrevenir ensurts com les avaries mecàniques que va patir a València i a Monza, les dues per obra i art dels gnoms de l’alternador.

Sense contratemp­s tècnics des d’Itàlia, i amb la factoria de Milton Keynes a tota màquina, trobant noves fórmules secretes, Vettel sembla llançat a buscar el tricampion­at. Els seus números espanten: des del retorn de les vacances ha sumat 93 dels 125 punts de cinc curses (amb les tres últimes victòries consecutiv­es i un segon lloc), i ha eixugat els 44 punts que li treia Alonso a Alemanya, després de guanyar l’asturià al seu jardí. Ara s’hi està tornant.

 ?? YON HAP / AP ?? Balladors. Mark Webber i Sebastian Vettel imiten la coreografi­a del raper coreà Psy
YON HAP / AP Balladors. Mark Webber i Sebastian Vettel imiten la coreografi­a del raper coreà Psy

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain