La Vanguardia (Català)

Márquez esmena un error amb una exhibició

- A. LÓPEZ Barcelona

Emili Alzamora, cap del CatalunyaC­aixa Repsol, es tornava boig al pit lane. Cridava, gesticulav­a, presagiava un desastre. Marc Márquez s’havia quedat clavat a la sortida i el superaven un estol de competidor­s famolencs, dos dels quals van passar a mil·límetres del seu carenat. Miraculosa­ment, ningú no el va envestir. Márquez havia comès un error de principian­t. No es va assegurar d’haver inserit correctame­nt la primera velocitat i quan va voler arrencar va deixar anar l’embragatge i la moto va rugir en punt mort. Gairebé tota la graella el va superar. El de Cervera es va veure immers en l’espectacul­ar selva de pilots de Moto2, però no va trigar a sortir amb una autoritat que revela que la categoria se li ha quedat molt, molt petita, que té geni no només per compe- tir sinó per sorprendre a MotoGP, on militarà el pròxim curs.

Posseït pel vertigen, Márquez va encarar la remuntada. A cada revolt es ventilava uns quants pilots. A falta de 14 voltes va avan-

REMUNTADA EXTRAORDIN­ÀRIA El cerverí va posar malament la primera velocitat i es va quedar clavat a la sortida

çar l’últim, Esteve Rabat, i es va adjudicar un lideratge que ja no deixaria escapar. Pol Espargaró va reaccionar a la ventada i a 4 girs del final va capturar el rebuf de Márquez, però un error en la penúltima volta l’en va distanciar i, tot i que va marcar el millor temps de la prova a l’última, va creuar la meta a 4 dècimes del rival. Rabat va pujar al caixó per primera vegada aquesta temporada i va completar un podi totalment català. “M’he sorprès a mi mateix quan he vist que anava escalant posicions i atrapava els que lideraven la cursa”, va explicar Márquez, que va admetre l’“error de principian­t” a la sortida. Márquez depèn de si mateix per sentenciar el campionat en la pròxima cursa (Malàisia) però Espargaró no es rendeix: “Continuaré lluitant mentre existeixi un 1% de possibilit­ats”.

 ?? KIMIMASA MAYAMA / EFE ?? Marc Márquez, radiant
KIMIMASA MAYAMA / EFE Marc Márquez, radiant

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain