La Vanguardia (Català)

Un altre pas a la normalitat

La primera victòria del Barcelona Regal a la Lliga Endesa no va tenir cap dificultat

- JUAN ANTONIO CASANOVA Barcelona

Barcelona Regal: Marcelinho (14), Ingles (6), Mickeal (7), Lorbek (7), Tomic (14); Navarro (5), Sada (0), Jawai (7), Rabaseda (6), Todorovic (9), Abrines (3), Jasikevici­us (9).

UCAM Múrcia: Franch (10), Gatens (8), J. Jasen (7), Antelo (7), Tillie (14); Miso (7), Barlow (2), B. Rodríguez (5), Lewis (8), Servera (0). A la tercera, el Barcelona Regal va aconseguir el seu primer triomf a la Lliga Endesa, evitant així el que hauria estat el pitjor inici de la seva història. No és que aquest UCAM Múrcia –si es fa d’estrany veure una universita­t patrocinan­t un equip profession­al, però en té un altre de futbol a Segona B!– sigui pitjor que el Blancos de Rueda, però la quota de macrosorpr­eses al Palau ja estava coberta i els blaugrana van fer un altre pas cap a la normalitat millorant la seva prestació de divendres en l’Eurolliga. Sobretot perquè van mantenir la intensitat fins al final. L’1/6 de Navarro va espatllar la millora en els triples (7/22, un 31%), però el rival ho va fer pitjor (5/24, 20%).

Un parcial de 9-0 tancat amb una de les millors jugades de la tarda (assistènci­a de Marcelinho a Tomic picant la pilota sense mirar) va començar a obrir un trau (17-8) en el primer quart que es va consolidar en el segon amb un 14-2 per al 38-21 (17m). Els mateixos 17 punts de diferència que havien remuntat els val·lisoletans en la jornada inicial, que es mantenien quan van arribar al descans (42-25). Aquesta vegada no hi hauria problemes per assegurar la victòria. La distància no va baixar mai de 12 punts i va arribar a un màxim de 22 (68-46, 32m).

Óscar Quintana, l’entrenador visitant, va voler complicar la vi- da als blaugrana canviant la seva defensa individual per una zona 2-3 després de tir lliure. No ho va aconseguir, perquè els de Xavi Pascual van tenir paciència per buscar llançament­s favorables i fins i tot es van veure alguns contraatac­s, jugada cada vegada més rara. Total, un demolidor 70% dels blaugrana en tirs de dos i la bonica xifra de 22 assistènci­es, que va contribuir a una valoració estadístic­a global molt alta: 114.

Marcelinho va ser dels que més va millorar. A més de donar 7 assistènci­es, va anotar 9 punts en el tercer quart, quan més es va notar el cansament visitant per l’elevat ritme local. Als 27m 41s, amb la feina feta, el va substituir Jasikevici­us, rebut, com divendres, amb l’ovació de la tarda.

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Ante Tomic va completar un bon partit en el Palau
MANÉ ESPINOSA Ante Tomic va completar un bon partit en el Palau

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain