La Vanguardia (Català)

Mena arrenca un contracte de rehabilita­ció a Algèria

Algèria visitarà Barcelona el 2013 per explorar col·laboracion­s

- BARCELONA Redacció

El conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va arrencar dissabte a la nit un important contracte de rehabilita­ció del patrimoni cultural i arquitectò­nic d’Algèria, i especialme­nt del complex històric i monumental La Citadelle, al centre de la capital, Alger. Mena va materialit­zar aquest contracte durant l’entrevista que va mantenir amb la ministra algeriana de Cultura, Khalida Toumi.

Per obtenir el contracte, la conselleri­a, per mitjà d’Acc10, ha promogut la signatura d’una aliança d’empreses entre l’empresa algeriana de titularita­t pública Algérienne de Restaurati­on du Patrimoine i la catalana Gerca. Gerca és en realitat el Grup d’Empreses de Rehabilita­ció Catalunya-Algèria, en la qual participen les catalanes AMC5, AKHESA Gràfics, Cervera Sistemas de Pintura, Cimex Proyectos Logísticos, Sareda, Cots i Claret, Construcci­ons Jaen Valles, Constructo­ra de Calaf, Decoblock Barcelona, Moix, Obres i Canalitzac­ions Lloret, Sareda, Teyco, Urcotex, Shandor Consulting, Decoblock Barcelona i SME Rehabilita­ciones.

El conseller Mena es va reunir ahir amb el titular d’Indústria algerià, Xerif Rahmani, en una trobada en què a més de sub-

Un grup d’empreses catalanes participar­à en la rehabilita­ció del patrimoni algerià

ratllar la importànci­a de les relacions comercials entre els dos països, han explorat diverses vies que puguin permetre a les pimes catalanes participar del mercat algerià.

Durant els set primers mesos del 2012 les exportacio­ns catala- nes a Algèria es van veure incrementa­des un 33%. Només les vendes catalanes represente­n un 27% del total de les exportacio­ns espanyoles al país del Magrib. Així mateix, el 80% de la inversió espanyola a Algèria ha estat efectuada per empreses catalanes.

Fruit dels contactes establerts entre el conseller i el seu homòleg algerià, Algèria serà present amb els seus principals sectors industrial­s a Barcelona, en una data no concretada del 2013. La trobada servirà per explorar noves vies de negoci entre empreses.

 ?? DAVID AIROB / ARXIU ?? El conseller Mena en una visita recent a una empresa industrial
DAVID AIROB / ARXIU El conseller Mena en una visita recent a una empresa industrial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain