La Vanguardia (Català)

8tv emetrà el debat a tres: Mas, Navarro i Camacho

-

Hi haurà debat electoral entre els candidats de les tres principals formacions. El president de la Generalita­t, Artur Mas; el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i la líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, han acceptat celebrar un debat a tres a 8tv durant la campanya de les eleccions del 25 de novembre. La data encara s’ha de consensuar amb els equips dels tres candidats, tot i que una possibilit­at seria fer-lo el 9 de novembre, dia d’inici de la campanya, segons ha proposat la cadena de televisió del Grup Godó.

El PSC, de qui parteix la proposta del debat a tres, plantejada pel mateix Pere Navarro en una entrevista a 8tv, sí que ja ha acceptat en una carta la data proposada per la cadena privada. Fonts del Partit Popular van assegurar ahir que la candidata “està disposada a fer tots els debats que siguin necessaris”, encara que preferirie­n que fos un cara a cara entre Sánchez-Camacho i Mas. Des de CiU, accepten el debat a tres, però no donen per fet que tingui lloc el primer dia de la campanya.

La proposta del debat parteix

La data encara s’ha de determinar però s’estudia el 9 de novembre, dia d’inici de la campanya

dels socialiste­s catalans, que esperen que serveixi per confrontar les diferents visions dels tres candidats sobre les relacions entre Catalunya i Espanya.

Serà la primera vegada que se celebrarà un debat electoral televisat sense tots els candidats amb representa­ció parlamentà­ria. En les anteriors autonòmiqu­es, fa dos anys, va fracassar l’intent de celebrar un cara a cara entre Mas, llavors a l’oposició, i José Montilla, el president de la Generalita­t d’aleshores i candidat del PSC a la reelecció.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain