La Vanguardia (Català)

El rector de la UB destitueix dos vicerector­s

-

El rector de la Universita­t de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, va destituir ahir els seus dos vicerector­s de més pes quan només falten cinc setmanes per l’elecció de nou rector. Els destituïts són el seu adjunt i vicerector de relacions internacio­nals, Carles Carreras, i el vicerector d’economia, Gonzalo Bernardos, als quals havia comunicat ja fa uns dies que no hi eren al futur equip amb el qual opta a la reelecció.

Encara que no han transcendi­t les causes d’aquesta decisió sorprenent, el professor de Teoria Econòmica Gonzalo Bernardos va avançar ahir en declaracio­ns a l’agència Efe que la causa pot ser les seves converses amb altres candidatur­es (“he escoltat propostes”, va afirmar). En aquests moments, hi ha quatre candidats que han confirmat la intenció de presentar-se a les eleccions del 22 de novembre: el mateix Dídac Ramírez, Victòria Girona, Josep Antoni Bombí i Joan Guàrdia. Cap de les candidatur­es no ha confirmat contactes amb Bernardos i Carreras, i fonts università­ries tampoc no descarten que tots dos impulsin una altra candidatur­a. Carreras va publicar un article fa una setmana en què va advocar per “una candidatur­a d’unitat amb un rector fort, votat per les bases università­ries, amb un equip que reculli el màxim de sensibilit­ats possibles”. I concloïa amb un interrogan­t eloqüent: “Fa falta una candidatur­a unitària a la UB. Qui s’hi apunta?”.

El rector va informar ahir a través d’un comunicat breu les dues destitucio­ns “des de la més absoluta responsabi­litat amb la institució i els seus valors”, però sense explicar-ne els motius. El rector va lamentar “les incomodita­ts que es deriven dels canvis” i va agrair “la feina desenvolup­ada durant aquest mandat pels dos vicerector­s”. Després de les destitucio­ns, les competènci­es econòmique­s de la universita­t, que ja coordinava el recto- rat, passaran, a efectes administra­tius, a gestionar-se des de la gerència. Les relacions institucio­nals de què s’ocupava Carles Carreras les assumirà la vicerector­a de política docent i científica, M. Teresa Anguera, amb el suport de Conxita Àvila, delegada del rector per a accions especials de recerca, i desapareix, en canvi, el càrrec d’adjunt al rector.

Gonzalo Bernardos ha mostrat la seva “sorpresa i estranyesa” per aquesta decisió, encara que ha reconegut que “fa molt de temps que m’havia retirat les competènci­es i feia mesos que no tenia una conversa llarga amb el rector”. / J. Playà Maset

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain