La Vanguardia (Català)

El Meeting Point aposta per la internacio­nalització

Fons d’inversió del Regne Unit, la Xina i Singapur desembarqu­en al saló des de demà i fins diumenge

- RAÚL MONTILLA

El recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona acollirà a partir de demà una nova edició del saló immobiliar­i Barcelona Meeting Point (BMP), que es prolongarà fins diumenge. Si l’any passat els protagonis­tes van ser els russos, en aquesta edició s’espera que ho siguin els fons d’inversió. N’hi haurà un total de 16, procedents de la Xina, Singapur o el Regne Unit. “Tindrem els principals de tot el món”, va assegurar ahir el president del certamen, Enrique Lacalle, en la presentaci­ó del saló.

Bogotà serà la ciutat convidada d’aquesta edició i, pel que fa als visitants particular­s, s’espera que els preus dels habitatges siguin els més rebaixats dels últims anys. Molts són propietat de bancs, i, per tant, ofereixen més facilitats en finançamen­t.

“A l’estranger tenen una opi- nió molt positiva d’Espanya, és un mercat molt atractiu per comprar que ara mateix ofereix bones oportunita­ts per invertir”, va assegurar el president del certamen. Representa­nts d’Area Property Partners, Benson Elliot Capital, Crédit Suisse, Government of Singapore Investment Corporatio­n, Europa Capital Partners o Taylor Investment Advisors ja han confirmat l’assistènci­a al Barcelona Meeting Point, que comptarà també amb diverses delegacion­s d’immobiliar­is procedents de Rússia. Compradors potencials amb una capacitat d’inversió d’entre 25.000 i 30.000 milions d’euros que mantindran reunions amb empresaris i entitats financeres, així com amb Antonio Carrascosa, director general del Fons de Reestructu­ració Ordenada Bancària (FROB). Carrascosa participar­à en una jornada del simposi dedicat al futur banc dolent que agruparà actius immobiliar­is. “Si els fons d’inversió vénen és perquè alguna cosa està canviant i és moment de comprar”, va subratllar Lacalle.

Al BMP d’aquest any hi hau- rà presents 265 empreses i tornarà a ocupar els 20.000 m2 del pavelló 8 de Fira de Barcelona. El saló concentrar­à, més enllà de l’oferta immobiliàr­ia destinada a profession­als (amb presència de centres comercials i d’àrees tecnològiq­ues), gran part dels habitatges a la venda que hi ha a Barcelona i la seva àrea metropolit­ana, tant nous com de segona mà, així com residèncie­s d’ús de vacances.

“Al final d’aquest any acaba el període per a tots aquells que hagin comprat un habitatge nou paguin només el 4% d’IVA i puguin deduir les quotes de la hipoteca en la declaració de la renda”, va recordar Lacalle.

El certamen immobiliar­i posa en venda nombrosos habitatges a preus rebaixats

S’esperen, a més, importants descomptes sobre preus ja rebaixats, així com ofertes especials si la compra es fa efectiva durant els cinc dies del saló.

“En els cinc anys que fa que estem en crisi hi ha hagut un descens de preus molt important, però jo estic convençut que ja ha tocat fons, almenys en els habitatges que no són de zones costaneres, on sí que es va construir molt”, va assegurar el president del BMP.

Els bancs i, més concretame­nt, el seu estoc d’habitatges seran un any més protagonis­tes del saló. Solvia, la immobiliàr­ia del Banc Sabadell, va aplicar ahir un descompte addicional del 25% a més de 15.000 habitatges de la seva cartera immobiliàr­ia sempre que se sol·liciti una hipoteca pel 50% del seu valor (el descompte és del 20% si es demana el 80% i del 15% si es necessita el 100% dels diners). Una mesura que podria motivar que altres entitats financeres, coincidint amb el saló, fessin efectius altres descomptes similars. “Molts expositors ens han dit que han tingut més visites durant els cinc dies del saló que en els mesos anteriors, per això és important destacar la rendibilit­at que suposa anar al BMP”, va dir Enrique Lacalle.

 ??  ?? Enrique Lacalle i Jordi Cornet, durant la presentaci­ó, ahir, del Barcelona Meeting Point
Enrique Lacalle i Jordi Cornet, durant la presentaci­ó, ahir, del Barcelona Meeting Point

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain