La Vanguardia (Català)

Fira Gran Via estrena un saló dedicat al peix

- RAÚL MONTILLA L’hospitalet

És un dels certàmens més petits dels que se celebren a Fira de Barcelona, ocupa tan sols un pavelló, encara que és un dels més internacio­nals i amb més paper estratègic de futur. El recinte de Gran Via acull des d’ahir i fins demà el Seafood Barcelona, un saló dedicat íntegramen­t al peix i que té edicions per als Estats Units, a Boston, i per a l’Àsia, a Hong Kong. A Europa, fins ara se celebrava a Brussel·les, encara que l’organitzac­ió ha decidit provar de fer-la tres anys a Barcelona. La idea és que l’edició belga també continuï durant aquest temps.

La fira, que té en la primera edició barcelonin­a unes 130 empreses expositore­s de 27 països, ha concertat la visita de compradors procedents de 95 països, en una clara aposta per la internacio­nalització. En concret, hi ha previstes visites de delegacion­s de França, Itàlia, Noruega, els Estats Units, l’Índia, Turquia i, fins i tot, Tailàndia.

Al saló es poden veure des de productes (tonyines de 240 quilos o olis de gambes) fins a tota la maquinària que pot necessitar la indústria del sector.

L’edició que se celebra a Brussel·les (la fira mare de les de Barcelona, Boston i Hong Kong) va tenir en la seva última edició 1.600 expositors, procedents d’uns 80 països i compradors de 150 països més. Seafood està considerad­a la fira més important del sector peixater al món.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain