La Vanguardia (Català)

Salma Hayek Gaudeix de la vida

Canvia de registre com a actriu en interpreta­r R una comèdia, amb el desig que li truqui Woody Allen

- GABRIEL LERMAN

Acaba de complir 46 anys, i tot i que se la veu poc en el cinema, les coses que avui li importen a Salma Hayek van meravellos­ament bé. Gaudeix d’un matrimoni feliç amb el multimilio­nari francès Francois-Herry Pinault, amb qui té una nena de cinc anys, Valentina, i si bé no li falten luxes i privilegis, fa tot el possible per mantenir els peus a terra: “No sempre viatjo amb avió privat. Tinc una noia de servei que se’n va a les cinc de la tarda, de manera que el sopar em toca preparar-lo a mi. No sóc una fanàtica de les compres, però trobo temps per anar caminant a comprar el pa i sempre que puc vaig al supermerca­t”, va comentar l’actriu en una entrevista.

És cert que se la pot veure sovint a Los Angeles, on viatja per promociona­r pel·lícules i on encara hi ha les oficines de la seva companyia productora, Ventanarro­sa, però Salma viu avui a temps complet a París, un lloc on diu que se sent molt còmoda. Segons l’actriu, troba moltes més similituds culturals entre Mèxic i França que les que hi ha entre el seu país i els Estats Units, encara que va viure durant molts anys en una ciutat amb diversos milions d’immigrants mexicans: “Hi ha alguns costums a França que són semblants als de Mèxic, com això de passar els diumenges amb els avis. També hi ha el culte al menjar”, va assenyalar, explicant que per això no li va resultar gaire difícil aclimatar-s’hi. L’actriu va revelar que té molts amics mexicans a la capital francesa, amb qui sol celebrar les festes tradiciona­ls del seu país: “Fins i tot una amiga meva de la infantesa viu aquí i té un fill de la mateixa edat

de la Valentina. La meva filla està aprenent molt de la cultura mexicana”, va dir.

La seva intensa vida familiar no li impedeix mantenir el seu lloc en la fama hollywoodi­ana, tot i que admet que prefereix participar en projectes que li permetin rodar només uns quants dies als Estats Units per després tornar a França. Però a més, qui va ingressar en el cercle dels actors nominats a l’Oscar per Frida, la pel·lícula que ella mateixa va produir i va protagonit­zar una dècada enrere, gaudeix d’una nova etapa de la seva carrera, la de comediant. Després que la convoqués Adam Sandler perquè interpreté­s la seva dona a la taquillera Niños grandes, Hayek ha tornat a treballar en dues ocasions per a Happy Madison, la productora del còmic. Divendres passat es va estrenar als Estats Units Here comes the boom (que es podria traduir com Ara arriba el tro), una comèdia protagonit­za-

Tot i que està casada amb el multimilio­nari Francois-Herry Pinault, diu que cada dia va a comprar el pa

da per Kevin James. Qui acostuma a treballar habitualme­nt amb Sandler encarna un professor de biologia que es converteix en lluitador d’arts marcials mixtes per obtenir els diners que necessita per reestablir el programa de música de la seva escola.

Hayek, que interpreta la infermera que el professor intenta conquistar, va explicar a El Nue

vo Herald de Miami: “A Niños grandes, Adam i Kevin es van adonar que jo puc fer moltes coses. I ara en aquesta pel·lícula se m’ha donat l’oportunita­t de fer una mica de comèdia física, una cosa que abans no em deixaven fer”, va expressar qui diu que filmar amb Woody Allen continua sent el seu somni. Hayek ja ha acabat el rodatge de Niños grandes 2, una altra vegada amb Sandler, li va prestar la veu a un personatge en la versió original de ¡Piratas! i fins i tot li va donar un toc d’humor a la cap del narcotràfi­c que va interpreta­r per a Oliver Stone a Salvajes.

 ?? MICHAEL N. TODERO / ??
MICHAEL N. TODERO /
 ??  ??
 ?? FILMMAGIC ?? L’actriu, en silueta, a l’estrena del film a Nova York; a dalt, una seqüència amb Kevin James
FILMMAGIC L’actriu, en silueta, a l’estrena del film a Nova York; a dalt, una seqüència amb Kevin James
 ?? TRACY BENNETT / AP ??
TRACY BENNETT / AP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain