La Vanguardia (Català)

TV3 suspèn totes les emissions de ‘Bestiari il·lustrat’ fins al 2013

La direcció de TVC afirma que protegeix el programa després de la polèmica que va generar posar el Rei com a diana

- FRANCESC BRACERO Barcelona

regeixen els seus programes”.

El Govern de la Generalita­t va afirmar dijous que al programa Bestiari il·lustrat s’havia “traspassat una línia vermella” quan Domínguez va comentar a la presentado­ra del programa, Bibiana Ballbé, que “la violència és l’última opció, però és una opció” mentre tenia una pistola a la mà. Tot seguit, va disparar contra el dibuix que representa­va el Rei –sense que la conduc- No hi haurà Bestiari il·lustrat al canal 33 fins a l’any vinent, quan està previst que s’emetin els deu episodis que ja estan gravats i que queden suspesos fins que bufin millors vents. La direcció de Televisió de Catalunya (TVC) va decidir ahir suprimir l’emissió del programa, que la setmana passada es va veure immers en una polèmica considerab­le després que un dels seus convidats, el guionista Jair Domínguez, disparés contra diverses dianes que representa­ven el rei Joan Carles, Fèlix Millet, Salvador Sostres i el príncep Carles d’Anglaterra.

La direcció de TVC va emetre una nota ahir en la qual va assenyalar que “aquest canvi de programaci­ó protegeix el contingut dels deu capítols de Bestiari il·lustrat, l’emissió dels quals està prevista per al 2013 i l’allunya de la polèmica en què s’ha vist immers després de l’emissió del dimarts 9 d’octubre”. Fonts de la cadena van apuntar que aquesta decisió pretén evitar que el programa sigui jutjat als seus capítols en funció del que va passar la setmana passada.

L’anunci de la supressió del programa es va fer a mitja tarda d’ahir, quan una hora i mitja abans TVC ja havia anunciat el contingut del Bestiari il·lustrat d’avui, que estaria centrat en l’escriptora i periodista Empar Moliner. En total, quedaran sen- se emetre de moment deu capítols. No hi ha cap data concreta per reprendre’n l’emissió.

Dimarts passat, malgrat que el programa va tenir una audiència molt limitada (20.000 persones), va causar un gran enrenou. La direcció de la cadena pública va forçar la dimissió de la directora del programa, Mai Balaguer, tot i que ningú més no se’n va fer responsabl­e. La cadena va afirmar que el capítol atemptava contra els principis ètics i democràtic­s que

La suspensió deixa en l’aire deu dels dotze capítols del programa que ja estaven gravats

tora del programa qüestionés aquesta apologia de la violència– i el dibuix va ser esquitxat per taques vermelles que simulaven sang.

En lloc de Bestiari il·lustrat, el 33 emetrà aquesta nit (23 h) La fàbrica de menjar d’en Jimmy, una sèrie de divulgació científica en la qual el seu presentado­r, Jimmy Doherty, es pregunta com és en realitat el menjar que es troba al supermerca­t i l’intenta reproduir a la seva fàbrica-granja.

 ?? TVC ?? Jair Domínguez i Bibiana Ballbé a Bestiari il·lustrat
TVC Jair Domínguez i Bibiana Ballbé a Bestiari il·lustrat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain