La Vanguardia (Català)

Entre una mare i una filla

- JUSTO BARRANCO Barcelona

Una relació entre una mare i una filla al món actual. Un món on les mares treballen i “no estan contínuame­nt a sobre de les filles

com a la meva generació”. Ho explica Paloma Pedrero, l’autora i directora de l’obra de teatre En la otra habitación, que avui arriba al Versus Teatre després del seu èxit a Madrid. Una peça que aborda el xoc entre una mare i una filla: “Viuran la seva primera trobada profunda, una trobada on es diran tot el que s’han donat i s’han pres. Es descobrira­n i es transforma­rà la seva manera d’entendre’s”, diu Pedrero.

L’incident que dispara l’acció és que la filla torna a casa i troba la mare preparant-se per a la seva primera infidelita­t. “A partir d’això hi ha molta tensió, misteri, trucades de telèfon i peripècies”, explica l’autora, que diu que a la peça “hi ha un conflicte generacion­al: la filla exigeix a la mare més temps, quan a la meva època era un pal tenir la mare a sobre”. Però, diu, això en realitat és una excusa que amaga problemes més profunds de relacions i d’equilibris.

Pedrero va començar a escriure la peça quan la seva pròpia filla tenia sis anys: “Em preguntava quin seria el sentiment d’aquestes nenes per tenir una mare treballado­ra, que no és a casa com les d’abans. Què passarà quan hagin de trencar amb les seves mares, quan arribi la lluita generacion­al de l’adolescènc­ia”. I, conclou, “veig que la relació que estem establint amb els nostres fills és positiva. A les relacions no importa la quantitat sinó la qualitat, la comunicaci­ó, que sigui un temps autèntic. Ara la meva filla té 14 anys i tenim una relació molt més lliure que la que vivia jo a la seva edat. Avui no hi ha por de l’autoritat. Parlem de tot. I comprèn que hi ha més coses a la vida que ser mare. Que tinc altres desitjos i somnis, i que poden ser part dels seus”.

 ?? VERSUS TEATRE ??
VERSUS TEATRE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain