La Vanguardia (Català)

Dos galls al galliner

La BBC situa Vettel a Ferrari el 2014, però Montezemol­o ho descarta perquè no vol “problemes de rivalitat”

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

Si Luca Di Montezemol­o, el commendato­re de Ferrari, és home de paraula, els tifosi no veuran Sebastian Vettel pilotant per a la Scuderia. Si més no mentre Fernando Alonso sigui el líder del ramat vermell. Així de taxatiu es va expressar ahir el president del constructo­r italià per desmentir que el bicampió alemany anirà de vermell a partir del 2014, com va assegurar ahir la BBC. Des de Londres s’afirmava, citant “fonts de Ferrari”, que a Maranello tenen “un acord amb Vettel perquè fitxi per Ferrari el 2014”. Un hipotètic canvi de volant que havia sonat com a rumor a Itàlia i a ràdio pàdoc ja fa temps.

Aquesta vegada la informació, a causa de l’entitat de l’emissor, ha motivat la reacció de les dues parts. L’anunci ha posat d’acord, per una vegada, Red Bull i Ferrari: Vettel no treballarà per a Maranello. El cap de l’escuderia

L’ORIGEN La BBC assegura, citant fonts ‘vermelles’, que Ferrari té un acord amb Vettel per al 2014

energètica, Christian Horner, assegurava que “sense cap ombra de dubte, Sebastian formarà part de l’equip Red Bull el 2014”. I Montezemol­o el secundava amb una expressió rotunda, posant el jo al davant: “No vull dos galls al mateix galliner; vull dos pilots que corrin per a Ferrari i no per a ells mateixos. No vull problemes de rivalitat, com no en vam tenir entre Schumacher i Irvine, entre Schumi i Barrichell­o, entre Alonso i Massa, o entre Massa i Schu- mi”, concloïa, conscient dels problemes que podria portar tenir sota el mateix sostre dos números u, tots dos de caràcter fort.

L’exemple més viu el tenen a casa seva mateix: la relació entre Alonso i Lewis Hamilton se’n va anar en orris a McLaren el 2007; una guerra civil que va afavorir Ferrari. “Tenir dos galls al mateix galliner no m’agrada; genera desequilib­ri i tensió, i l’harmonia en un equip és el més important”, va reiterar Montezemol­o en una entrevista a la RAI.

Tanmateix, segons la BBC, la presumpta arribada de Vettel a Ferrari ja ha rebut el vistiplau de Fernando Alonso, que té veu i vot en l’elecció del seu company. De fet, segons la BBC mateix, a començamen­ts d’aquesta temporada l’asturià va vetar el desembarca­ment de Lewis Hamilton, un moviment que a Itàlia es donava per fet i que el mànager del pilot anglès va arribar a negociar amb Ferrari.

El fet que hi hagi un contracte en vigor no seria un inconvenie­nt per formalitza­r un hipotètic traspàs. Vettel, de 25 anys, va renovar el curs passat amb Red Bull fins al final de la temporada 2014. Però, segons va descobrir Helmut Marko, conseller i mà dreta del propietari, Dietrich Mateschitz, el contracte té clàusules de rendiment segons les quals l’escuderia no podria retenir el pilot contra la seva voluntat. I el desig de Vettel –no se n’ha amagat mai– sempre ha estat “córrer algun dia per a Ferrari” i emular –i intentar superar– el seu ídol i paisà Schumacher. Unes ganes que es van frenar el març del 2011

DESMENTIME­NTS Red Bull no dubta que Vettel continuarà amb ells i Montezemol­o no vol “desequilib­ris ni tensions”

quan Red Bull el va renovar fins al 2014, de manera que la firma energètica foragitava les intencions de Ferrari i McLaren.

En cas que el fitxatge de Vettel acabés sent una realitat, a partir del 2014 Ferrari disposaria de la parella més forta de la graella, amb cinc corones juntes. Un tàndem potencialm­ent explosiu que en principi seria per tres temporades (Alonso, de 31 anys, va renovar fins al final del 2016)... si és que no esclata abans.

 ?? LEE JIN-MAN / AP ?? Sebastian Vettel i Fernando Alonso, en la conferènci­a de premsa de diumenge al GP de Corea
LEE JIN-MAN / AP Sebastian Vettel i Fernando Alonso, en la conferènci­a de premsa de diumenge al GP de Corea

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain