La Vanguardia (Català)

S’obren les ofertes sobre Tabasa-cadí sense xifra

- EDUARDO MAGALLÓN Barcelona

El Departamen­t d’Economia obrirà avui els sobres secrets amb les ofertes econòmique­s sobre la privatitza­ció de les concession­àries d’autopistes de Tabasa (túnels de Vallvidrer­a) i del túnel del Cadí. Fonts del sector asseguren que no hi haurà cap oferta en ferm de compra amb una xifra. En realitat només la concession­ària Abertis va presentar una manifestac­ió d’interès per aquesta concessió però no una oferta en ferm; per tant, no s’espera que hagi posat cap xifra concreta sobre la taula.

No obstant això, fins que avui s’obri oficialmen­t el sobre no se sabrà exactament què va comunicar Abertis. Si no hi ha xifra, la Generalita­t haurà de deixar desert el concurs o renegociar les condicions amb l’únic interessat.

Segons el plec de condicions, l’adjudicaci­ó de la concessió hauria de ser el proper 9 de novembre, mentre que el desemborsa- ment era previst per al dia 27. Sempre segons les condicions, el guanyador de la licitació hauria de desemborsa­r un 70% del cànon de la concessió, que estava valorada com a mínim en 430 milions d’euros.

Abertis com a norma general presenta oferta sempre que tingui el finançamen­t, disposi d’un soci financer i que l’operació no li modifiqui la valoració del ràting o de solvència. Atesa la situació actual, les empreses concession­àries troben greus dificultat­s per aconseguir finançamen­t per a projectes a Espanya. En una primera fase, la Generalita­t va assegurar que van ser sis els grups interessat­s en la privatitza­ció dels túnels, però finalment es va quedar Abertis.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain