La Vanguardia (Català)

On dinem avui?

La plataforma Dilunch.com posa en contacte les empreses amb restaurant­s de la zona

- ANNA CABANILLAS Barcelona

Quan toquen les dues del migdia, una pregunta domina l’ambient de qualsevol oficina, despatx o comerç: on dinem avui? Una qüestió a la qual la barcelonin­a Alejandra Sopranis va voler donar resposta amb el llançament, fa tot just un any, de la plataforma Dilunch.com, que posa en contacte els treballado­rs amb els restaurant­s de la zona. “Després de treballar durant anys en un hospital i canviar de feina, em va costar molt de trobar restaurant­s propers a l’oficina que complissin les meves expectativ­es. Dilunch mostra a l’usuari l’oferta de restauraci­ó propera a la seva feina, segons el pressupost que tingui i el tipus de cuina que vulgui consumir”, diu l’emprenedor­a.

Així mateix, la plataforma, que de moment s’ha provat al districte barceloní 22@, permet que els restaurant­s d’una àrea concreta es donin a conèixer entre els empleats de la zona i, el que és més important, fidelitzin clientela. “A més, Dilunch és una eina de màrqueting ideal per als restaurant­s, que poden arribar d’una manera assequible i, sobretot, directa a un gran públic potencial; mostrar-los el menú del dia o, per exemple, si admeten tiquets restaurant”, afegeix Mohamed Soufyani, cofundador

L’oferta s’ha provat al 22 @ i ara per ara reuneix 70 restaurant­s i 4.000 usuaris

de Dilunch, que admet que gràcies a la plataforma fins i tot els restaurant­s més modestos poden publicitar els seus serveis. “Està demostrat que eines com Groupon o altres portals promociona­ls no ajuden a fidelitzar clients, ja que llancen les seves promocions a un gran públic no segmentat. Dilunch es dirigeix a empreses i restaurant­s que no es troben a més de 600 metres de distància”, diu Sopranis.

De moment, el portal ja té més de 70 restaurant­s associats i més de 4.000 usuaris registrats. “Des del llançament de Dilunch, hem tancat acords amb més de 30 empreses de la zona com, per exemple, Agbar, RBA o La Caixa, perquè convidin els seus empleats a formar part de la plataforma. Per ells és una prestació més per oferir als seus empleats, ja que els ajuda a conèixer una atractiva oferta de restauraci­ó i, en definitiva, a estalviar temps i diners”, opina Soufyani. Dilunch espera tancar el primer exercici amb una facturació superior als 15.000 euros i arribar als 300.000 durant el 2013. El pròxim pas és llançar l’aplicació mòbil de Dilunch, que preveu tenir llesta a començamen­ts de l’any que ve. “Per al 2013 la intenció és obrir mercat a la resta de zones comercials/empresaria­ls de Barcelona, així com a Madrid. I després, buscar altres ciutats europees com París o Londres”, sentencia.

 ?? MARC ARIAS ?? Alejandra Sopranis i Mohamed Soufyani, socis de Dilunch
MARC ARIAS Alejandra Sopranis i Mohamed Soufyani, socis de Dilunch

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain