La Vanguardia (Català)

Cervera diu “fins mai més” a la política després del cas del xantatge

- CARMEN DEL RIEGO Madrid

L’havia presentat com un comiat temporal, però ahir Santiago Cervera va convertir-lo en un adéu de la política definitiu. “És un adéu per sempre. És un final definitiu, un fins mai més”, va assegurar a Abc Punto Radio. El que ara vol Cervera és que la justícia ratifiqui la seva versió: “Crec que fins i tot sortiré reforçat en la meva actitud i es demostrarà clarament la meva innocència”, va dir el ja exdiputat del PP.

Cervera diu que va saber després de dimitir que el PP volia que renunciés de seguida a l’escó

Santiago Cervera va reiterar que la seva renúncia va ser voluntària. “Després vaig saber que en el partit aquesta era la possibilit­at que s’havia estudiat com la més favorable als interessos del partit i als meus propis interessos”, va afegir. De fet, abans que abandonés el càrrec, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va anunciar l’obertura d’un expedient informatiu, i ja parlava de la suspensió de militància si no havia renunciat al cap de 48 hores. Cervera admet que “amb la seva malaptesa ha causat un problema al partit”, cosa que lamenta “moltíssim”.

Cervera es dedicarà a demostrar que no és un extorsiona­dor, i està convençut que qui li va parar la trampa perquè anés a la muralla de Pamplona on havien ocultat un paquet amb diners, tot i que ell creia que anava a buscar documentac­ió sobre Caja Navarra, és algú que el coneix i “sap que és un dels temes” que més l’interessen. “La temptació era gran”, admet davant la seva “imprudènci­a”. De moment, autoritzar­à el jutge perquè entri en el seu compte de correu electrònic per “verificar que existeix” el missatge en què se’l citava per lliurar-li la documentac­ió.

Se’n va i ahir va rebre elogis del portaveu del grup popular, Alfonso Alonso, per aquesta decisió: “S’ha portat com un senyor presentant la dimissió”, va dir en una reunió del PP a porta tancada. En públic també hi va haver elogis, va donar credibilit­at a la versió de Cervera i va agrair la seva decisió de renunciar per “salvaguard­ar aquesta Cambra i protegir el PP”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain