La Vanguardia (Català)

Puig donarà explicacio­ns al Parlament demà

-

El Govern ha posat data i hora a la compareixe­nça del conseller Felip Puig davant els grups parlamenta­ris i en roda de premsa. El responsabl­e d’Interior acudirà demà a una reunió amb els grups parlamenta­ris que es farà a porta tancada. Això passarà a les 11 del matí. Es calcula que, cap a les 12.30 hores, Puig compareixe­rà davant dels representa­nts dels mitjans de comunicaci­ó i donarà compte dels resultats de les últimes investigac­ions. El conseller explicarà l’origen de les omissions d’informa- ció que li va fer la cúpula policial i d’aquesta manera aclarirà per què va donar una versió errònia de la tasca de la policia durant la vaga general del 14-N davant el Parlament.

La compareixe­nça de Puig es produirà una setmana després que un vídeo penjat a internet desmuntés la versió oficial que es va oferir als grups. El conseller va decidir mantenir un silenci absolut sobre aquest assumpte fins que no pogués oferir informació completa sobre el que havia passat. Tanmateix, aquest silenci pot tenir altres motivacion­s. El trencament de la confiança i l’enuig del conseller amb la cúpula uniformada per aquesta disfunció en la cadena de comandamen­t ha pogut contribuir a la falta de declaracio­ns. Aquest malestar arriba fins al director general de la Policia, Manel Prat, que també va patir les omissions d’informació. És ell el qui està fent de portaveu d’Interior des que va esclatar la polèmica per l’aparició del vídeo que refutava la versió oficial, en el qual es veu un antidistur­bis dispa- rant una llançadora on Puig va dir que no s’havia produït cap mena de detonació.

Ningú no descarta que l’assumpte comporti conseqüènc­ies en forma de cessaments o relleus. Segons fonts properes al conseller, Puig pren aquesta mena de decisions de manera molt reservada. El fet que es tracti d’un Executiu en funcions pot frenar la presa de decisions. Influirà en aquest capítol saber si Felip Puig continuarà com a membre del Govern o al capdavant del departamen­t que dirigeix actualment.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain