La Vanguardia (Català)

Policia local i Mossos reforçaran els controls a les festes de Cap d’any

- R. MONTILLA Sant Feliu de Llobregat

Només al Baix Llobregat, l’Anoia, el Garraf i l’Alt Penedès aquest Cap d’Any se celebraran més d’una trentena de macrofeste­s. La previsió és que siguin més que l’any passat i que també hi assisteixi­n més persones (solen ser més barates). Un fet que ha provocat que la Regió Policial Metropolit­ana Sud (RPMS) estigui en alerta i tingui previst reforçar, junt amb les policies locals, la vigilància d’aquella nit, així com les visites preventive­s. Ahir, la seu d’aquesta divisió policial, la comissaria de Sant Feliu de Llobregat, va acollir una jornada amb la presència de la policia autonòmica, Protecció Civil de la Generalita­t i desenes de policies locals. L’objectiu: resoldre possibles dubtes i traçar estratègie­s comunes.

La recent tragèdia del Madrid Arena ha posat de rellevànci­a com d’important és respectar els plans d’autoprotec­ció –a Catalunya, obligatori­s per a recintes tancats amb capacitat per a 500 persones–, aforaments i les normes d’il·luminació. “Amb la crisi també estem notant com els ajuntament­s estan celebrant actes gratuïts o mirant d’organitzar alguna cosa per a aquella nit”, va explicar ahir la comissària dels Mossos Cristina Manresa, responsabl­e de la RPMS. “Des de l’octubre estem mantenint reunions amb organitzad­ors. Això és important, saber qui són, siguin pú- blics o privats, i que ells sàpiguen qui som nosaltres”, va explicar la comissària. “Perquè potser no tenim festes a les quals puguin anar 12.000 persones, però sí que en tenim moltes a les quals n’hi poden haver 700, però que 2.000 poden tractar d’entrar. Durant la nit de Cap d’Any la sensació és que tot s’hi val”, va afegir Miquel Monreal, cap de la unitat regional de policia administra­tiva de la mateixa regió.

Els Mossos, juntament amb la policia local –aquests últims des de fa dos anys tenen responsabi­litats també en aquesta mena d’esdevenime­nts–, han iniciat un seguiment de la venda d’entrades de les diverses festes que conclourà la mateixa nit.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain