La Vanguardia (Català)

Tastos d’altura

Codorniu organitza avui en més de 30 vinoteques tastos del Gran Codorniu Chardonnay Reserva i del rosat Gran Codorniu Vintage Pinot Noir

- RAMON FRANCÀS

Més de 30 vinoteques conviden avui a un tast de caves Codorniu conduït per 30 sommeliers. Des de Codorniu s’afirma que busquen adaptar-se als nous temps “oferint noves experiènci­es de consum que continuïn sent úniques”. D’aquesta manera, a partir de les cinc de la tarda d’avui, i simultània­ment en algunes de les millors vinoteques i botigues especialit­zades de Barcelona i rodalia (podeu consultar la llista a Experienci­as Codorniu. com), s’oferiran tastos del Gran Codorniu Chardonnay Reserva i del rosat Gran Codorniu Vintage Pinot Noir 2009 a càrrec de reconeguts sommeliers.

Es tracta de dos caves monovariet­als sota la recuperada marca Gran Codorniu. A més, els assistents als tastos obtindran invitacion­s per visitar les caves Codorniu de Sant Sadurní d’Anoia, obra de Josep Puig i Cadafalch i declarades Monument Artístic Nacional. Amb aquesta acció, Codorniu convida el públic a viure una experiènci­a al voltant de les seves caves, les més visitades de Catalunya. Segons el director de comunicaci­ó i màrqueting de Codorniu, Diego Lo Prete, “l’oferta i varietat de vins pot ser desconcert­ant i, a més, la tendència natu- ral dels amants del vi és provar el que és nou i diferent”. És per això que afirma que “el rol del sommelier és clau per ajudar a navegar en aquest món tan complex i treure’n el millor”. Afegeix que els sommeliers no només els ajuden a comunicar les virtuts dels seus vins sinó també a “definir i ajustar estils i varietats a l’hora de crear-los”.

El Chardonnay Reserva, amb més de 15 mesos de criança, és afruitat (hi destaca el préssec) i harmoniós. El raïm procedeix de vinyes pròpies de Costers del Segre i part del seu vi base es va criar en bótes de roure. És un cava de gran versatilit­at gastronòmi­ca. El Vintage Pinot Noir 2009 és un cava rodó que es distingeix, principalm­ent, per la seva gran vivacitat malgrat una llarga criança. Té un color salmó i notes a fruits vermells i cítrics. De bombolla fina i persistent, presenta certa untuositat però la seva bona acidesa li aporta frescor.

D’altra banda, durant tot aquest mes Codorniu ha decorat la plaça Francesc Macià de Barcelona amb una lona de grans dimensions en què es podia veure la reproducci­ó del quadre modernista de Ramon Casas Ámbar y espuma, finalista del concurs de cartells de Codorniu del 1898. Avui, a les 12 del migdia del 12 del 12 del 2012, aquesta lona deixarà pas a una altra en la qual Codorniu interpreta aquesta mateixa imatge però adaptada al segle XXI.

 ?? KIM MANRESA ?? L’obra de Ramon Casas serà substituïd­a avui per una altra imatge
KIM MANRESA L’obra de Ramon Casas serà substituïd­a avui per una altra imatge

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain