La Vanguardia (Català)

‘Lo imposible’ desembarca a Hollywood

- GABRIEL LERMAN

Ja han passat tres mesos des que Lo imposible va ser presentada al Festival de Toronto, convertint-se en un dels films més celebrats del certamen. I tot i que fins aquí han arribat els ressons de l’extraordin­ari èxit que el film ha tingut a Espanya, la carrera internacio­nal de la pel·lícula compta poc a l’hora d’assegurar l’impacte al mercat cinematogr­àfic més important del món.

Per això, aquest cap de setmana passat Juan Antonio Bayona va ser a Los Angeles per parlar amb els representa­nts de la premsa local, acompanyat per artilleria pesant; és a dir, Naomi Watts, Ewan McGregor, l’actor adolescent Tom Holland, el guionista Sergio Sánchez i també la productora Belén Atienza, els qui el van acompanyar la nit de dilluns a la première que va tenir lloc a l’històric Cinerama Dome de Hollywood.

No han faltat els elogis i els comentaris positius que ajuden a mantenir les esperances, però també és cert que entre els premis que han repartit aquests últims dies les associacio­ns de crítics nord-americans, ha quedat clar que la gran batalla per l’Oscar serà entre Amour, de Michael Haneke, i La noche más oscura, de Kathryn Bigelow. sense lloc, en principi, per a Lo imposible.

Això no amoïna el director català, que se sent honrat que l’estudi que distribuei­x el film als Estats Units, Summit Entertainm­ent, l’ha elegit com a cavall de batalla: “És un privilegi ser aquí”, diu sense dubtar, i de seguida admet: “La data que s’ha escollit per estrenar-la (el proper dia 21) afavoreix que tingui repercussi­ó. Però també és veritat que com que és un procés que tu no controles, com a director ho intentes portar de la millor manera possible. No pots fer gaire més que parlar de la pel·lícula. D’altra banda, cada setmana hi ha una cinta favorita diferent, i això diu molt de la situació”.

McGregor també es mostra molt relaxat, i encara que és cert que en el seu cas una nominació al Oscar compensari­a la injustícia de no haver estat reconegut per l’Acadèmia en els seus gairebé 20 anys de carrera (va quedar-ne molt a prop una dècada enrere, quan va obtenir una candidatur­a als Globus d’Or per la seva interpreta­ció a Moulin Rouge), l’escocès sap que val més no fer-se gaires il·lusions: “És molt agradable ser entre els favorits, però això és tot. En resum, m’ho prenc amb serietat, però és molt estrany posar-se a parlar de possibles premis quan encara no s’han anunciat les nominacion­s”, va dir mentre feia tranquil·lament un cafè exprés.

 ?? JEFF VESPA / GETTY IMAGES ?? Naomi Watts i Ewan McGregor, abans-d’ahir a Hollywood
JEFF VESPA / GETTY IMAGES Naomi Watts i Ewan McGregor, abans-d’ahir a Hollywood
 ??  ?? Formal. J.A. Bayona, vestit sòbriament a la première california­na del seu film
Formal. J.A. Bayona, vestit sòbriament a la première california­na del seu film
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain