La Vanguardia (Català)

Barcelona ciutat

-

Santiago Ramón y Cajal a la Universita­t de Barcelona: la gestació d’un pre

mi Nobel. Aquesta jornada commemorat­iva del 125è aniversari del nomenament de Ramón y Cajal com a catedràtic de la UB començarà amb

Obra de Cajal, una lectura dramatitza­da de textos autobiogrà­fics a càrrec de Víctor Pi. Després hi haurà la taula rodona Don Santiago i la Universita­t de Barcelona, una relació fructífera. Facultat de Medicina . Casanova, 143 (17.30 hores). Coneixeu Barcelona? Doncs parlemne! Conferènci­a d’Enric S. Soldevila. ACA. Diputació , 282, principal 1a (17.30 h).

Quina defensa i seguretat per a Catalu

nya? Celebració de dues jornades organitzad­es pel Centre d'Estudis per a la Pau JM Delàs, on destacats especialis­tes debatran sobre la política de seguretat que s’hauria de seguir en una Catalunya independen­t. Centre Cívic Pati Llimona. Regomir 3 (avui i demà a partir de les 18 h). Diabetis: com afrontar el Nadal. Conferènci­a de Maite Valverde, infermera. Associació de Diabètics de Catalunya . Balmes, 47, entresòl 2a (18 hores).

[R]Evolucions al món àrab. En el marc d’aquest cicle es projecta el documental It was better tomorrow (Hinde Boujemaa, Tunísia, 2012), sobre la lluita per sortir de la marginalit­at i l’exclusió d’una dona a la Tunísia post-Ben Ali. A continuaci­ó hi haurà un debat sobre la dona àrab amb Laura Feliu, professora de relacions internacio­nals de la UAB, i Medir Plandolit, periodista.

IEMed. Girona, 20 (18.30 hores).

Camarón que se duerme (se lo lleva la

corriente de opinión). Presentaci­ó d’aquest llibre d’Andrés Rábago (El Roto), amb una conversa entre l’autor i Gregorio Morán.

La Central. Mallorca, 237 (19 hores).

Homenatge a Pere Anguera. Presentaci­ó dels dos volums del llibre d'homenatge al professor Pere Anguera, His- tòria Local. Recorregut­s pel liberalism­e i el carlisme. Homenatge al doctor Pere Anguera (volum I) i Projectes nacionals, identitats i relacions Catalunya-Espanya. Homenatge al doctor Pere Anguera (volum II), dels quals són responsabl­es Ramon Arnabat i Antoni Gavaldà. Museu d’Història de Catalunya . Pl. Pau Vila, 3 (19 hores).

Gaudí essencial. Presentaci­ó d’aquest llibre de Daniel Giralt-Miracle a càrrec de Sergio Vila-Sanjuán.

Llibreria Laie. Pau Claris, 85 (19.30 h). 35 anys de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). Maria-Mercè Roca parlarà del Passat, present i fu

tur de l’AELC, i Pere Gimferrer farà un homenatge a Josep Maria Castellet, primer president de l’AELC. Biblioteca Jaume Fuster. Pl. Lesseps, 20-22 (19.30 hores). Cinema català en projecció. Projecció de la pel·lícula El bosc (Òscar Aibar, 2012) basada en una novel·la d’Albert Sánchez Piñol. La Pedrera . Passeig de Gràcia, 92 (19.30 hores).

Je suis l'autre. Música electroacú­stica de Roger Costa, amb dansa a càrrec de les ballarines Eulàlia Bergadà i Nandy Luna. Sala Polivalent UPF Poblenou. Roc Boronat, 138 (19.30 hores).

¿Último round? Lectura dramatitza­da d’aquesta obra del dramaturg mexicà Edgard Chías.

Casa Amèrica. Còrsega, 299 (20 h).

Premi Sàkharov. Per commemorar aquest premi que es lliura avui a Estrasburg a dos activistes iranians, es projecta gratuïtame­nt la pel·lícula El

cercle, de Jafar Panahi. Després de la projecció hi haurà un debat amb Gorka Knörr, Rafael Bueno i Nazanin Amirian. Cal recollir invitacion­s a la taquilla de la Filmoteca. Filmoteca. Pl. Salvador Seguí, 1 (20 hores).

África Root. Jam session, on hi haurà els diversos gèneres africans que es troben a Barcelona.

Gipsy Lou. Ferlandina, 55 (21.30 h).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain