La Vanguardia (Català)

Benvingut, Míster Barça

El Còrdova CF espera la visita “del millor equip del món” amb vista a “millorar l’economia” del club i agafar impuls a la Lliga de Segona A

- TONI LÓPEZ JORDÀ

A Carlos González, el pintoresc president del Còrdova CF, no li dura gens la bateria del mòbil. El seu últim vídeomissa­tge víric, “de presidente a president (Artur Mas)”, per promociona­r el partit de Copa davant el Barça, fa furor a la xarxa i el seu protagonis­ta és un dels personatge­s més reclamats del moment. Encara que no necessitav­a extres per promoure un duel futbolísti­c que a Còrdova es ven per si sol: fa 40 anys que no veuen en directe el Barça, el “millor equip del món” –en paraules de González–, que serà rebut avui a l’antic califat com un Míster Marshall modern.

Tot i que no només “per la pasta”. La visita del Barça “no arregla la temporada, perquè el Còrdova CF ja la tenia arreglada amb una bona gestió”, rebutja el president en primera instància, “però sí que ens millora les arques del club”, admet en conversa amb La Vanguardia. No debades, el Còrdova CF, vuitè pressupost de Segona A amb 8 milions d’euros, havia previst una partida d’ingressos per la Copa de 139.000 . Gràcies al convidat blaugrana, “ara tindrem superàvit”. El club andalús calcula que ingressarà 1,2 milions, entre la venda d’entrades i el marxandatg­e; una xifra que suposa un 15% dels comptes anuals, detalla Carlos González, que més que com un mannà del cel, celebra l’“esdevenime­nt” com una festa per a l’afició cordovesa.

“És il·lusionant que vingui a Còrdova el Barça, el millor equip del món, que feia 40 anys que no visitava la ciutat; espero que molts no ens tinguin en compte l’últim precedent”. Es refereix a la derrota blaugrana per 1-0 aquell 7 de maig del 1972, quan el Còrdova, ja descendit, en la penúltima jornada va privar de la Lliga el Barça –i la va brindar al Reial Madrid– amb un gol de penal de Fermín, cedit pel Madrid.

Ara les simpaties a la ciutat han canviat de bàndol. “Quan es tracta d’un equip tan potent i tan divertit de veure jugar com el Barça, no hi ha dubte que Còrdova s’inclina més cap als colors blaugrana”, es rendeix González, soci madridista, que espera el ple al Nuevo Arcángel. Malgrat l’increment del preu de les entrades (per als no-socis, entre 70 i 150 ; i els socis han de pagar un suplement d’entre 25 i 45 ), l’estadi pràcticame­nt omplirà les 21.900 localitats. “El dia del sorteig ens va tocar la loteria”, admeten des del club. Tot i que ahir encara hi havia a les taquilles 2.700 entrades per vendre.

No en va, la mesura recaptatòr­ia de la directiva no ha agradat a l’afició verd-i-blanca, que s’ha queixat de la carestia en temps difícils. No la convenç la “compensaci­ó” populista del club de rebaixar les entrades en l’últim partit de la Lliga Adelante, davant l’Sporting, a 5 euros i gratuïtat per als menors de 12 anys, a fi de dissimular l’augment d’avui. “Els ànims estan caldejats”, asseguren als mitjans de Còrdova, sobretot perquè l’equip no acaba de rutllar a la Lliga: és 11è a 16 punts del líder Elx, i a 10 dels llocs d’ascens, el gran somni d’una ciutat petita (350.000 habitants) però molt fidel al seu equip. El Còrdova, amb 9.000 abonats, és el tercer equip de Segona amb més massa social. “La visita del Barça serà el gran dia de l’any, però enyorem l’ascens i esperem que al maig viurem el nostre propi gran dia”, deia el president, que vol pujar el club a Primera 40 anys després.

Per donar-se impuls a la Lliga, el Còrdova veu en la Copa el seu millor trampolí, sobretot en el sentit anímic. De motius per a l’optimisme i la il·lusió no els en falten: tothom recorda que el Còrdova és l’únic equip, juntament amb els dos grans, que els últims tres anys seguits ha aconseguit arribar a vuitens de la Copa. I eliminant tres primeres. Volen que el Barça sigui el quart.

 ?? ÓSCAR BARRIONUEV­O / EL DÍA DE CÓRDOBA ?? Dues aficionade­s cordoveses mostren les entrades davant les cues a les taquilles d’El Nuevo Arcángel
ÓSCAR BARRIONUEV­O / EL DÍA DE CÓRDOBA Dues aficionade­s cordoveses mostren les entrades davant les cues a les taquilles d’El Nuevo Arcángel

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain