La Vanguardia (Català)

Que no s’empipi Cristiano

El Madrid ven afecte al portuguès quan s’esmenta Messi

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

Què és més difícil, batre el rècord de punts o el rècord de Lionel Messi? Això, literalmen­t, és el que li van demanar a Aitor Karanka, el fidel ajudant de José Mourinho, que va tornar a sortir ahir a donar la cara pel seu cap. En la pregunta no apareix esmentat Cristiano Ronaldo, però sí en la resposta. “Ho va dir el míster (Mou) després d’un Madrid-Barça. Cristiano i Messi estan alimentant-se l’un de l’altre i el que fem és gaudir-ne”. Ha de parlar de Cristiano cada vegada que es refereixen a Messi per no ofendre’l? Aquesta va ser la repregunta. La resposta, amb cara de pocs amics, no es va fer esperar: “M’han preguntat pels rècords i als rècords hi ha tant Cristiano com Messi”. Afecte per al crac portuguès, no fos cas que s’empipi amb el vestidor o amb el cos tècnic si hi ha més elogis del compte per al davanter del Barça. Suport públic a Cristiano, que

SENSE DESCANS Al contrari que a la Lliga Europa, Simeone va convocar Falcao i la majoria dels titulars

ha tingut ratxes golejadore­s millors i que ha vist que ja no només el supera Messi, sinó també el colombià Radamel Falcao, pel que fa a gols a la Lliga i en protagonis­me mediàtic.

En canvi, aquest suport a Ro- naldo no es va mantenir quan va sortir a col·lació un element de més transcendè­ncia, si el Madrid centra la seva màxima atenció en la Champions en detriment de les altres competicio­ns, o encara aspira a tot. El capità Iker Casillas ho té clar i va assegurar en declaracio­ns a La Sexta que ell ja signaria quedar a 25 punts del campió a la Lliga i aixecar la Décima a Wembley. En la mateixa entrevista el porter va afirmar que es veu acabant la seva carrera en un futbol més relaxat com el nord-americà, però la frase que no li va fer gens de gràcia a Karanka va ser la que deixava entreveure que calia aparcar ja la Lliga. Per això no va tenir objeccions a respondre-hi amb contundènc­ia. “No pensem igual, no. Al cos tècnic estem bastant incòmodes amb el desavantat­ge d’11 punts per pensar en una distància encara superior. Fins que matemàtica­ment es pugui, ho intentarem tot”, va assenyalar el segon entrenador del Madrid, que poc després va sentenciar: “En aquest club no es llença res”.

Amb aquest missatge jugarà aquesta nit el Madrid contra el Celta a Balaídos, que penjarà el cartell de no hi ha bitllets. José Mourinho no va fer rotacions en la convocatòr­ia. Únicament en va deixar fora Coentrão, que es va lesionar contra l’Ajax. Torna després de superar una al·lèrgia Essien. En canvi, el retorn d’Higuaín continua demorant-se. Fa 35 dies que està lesionat, encara que se li havien diagnostic­at tres setmanes per un trencament muscular.

Si el Reial Madrid va a Vigo, l’Atlètic rep el Getafe al Calderón. Al contrari que en els partits de la Lliga Europa, Diego Simeone va decidir introduir en la convocatòr­ia Radamel Falcao, que espera donar continuïta­t aquesta nit al seu festival golejador, abans de visitar diumenge el Camp Nou. El davanter colombià i la majoria de pesos pesants de l’equip no descansen.

 ?? EMILIO NARANJO / EFE ?? Els portugueso­s Pepe i Cristiano Ronaldo, ahir
EMILIO NARANJO / EFE Els portugueso­s Pepe i Cristiano Ronaldo, ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain