La Vanguardia (Català)

L’espanyol hipotecarà els abonaments

El club farà front amb un crèdit al deute amb Hisenda per eludir la llei concursal

- RAMÓN ÁLVAREZ Barcelona

Era l’últim actiu d’on podia tirar el club i la nova directiva no ha trigat a fer-ho. Amb l’objectiu d’evitar tant sí com no acollir-se a la llei concursal, l’Espanyol està enllestint la negociació d’un nou crèdit que li permeti fer front als dos venciments que té amb Hisenda, per valor d’11 milions i mig d’euros, amb els ingressos dels abonaments de la temporada –que avui dia suposen un ingrés anual proper als 10 milions d’euros– com a garantia.

El nou crèdit, un xut a seguir que no inflarà el deute net del club ja que serveix per amortitzar els pagaments pendents amb Hisenda, ha d’estar tancat aquesta mateixa setmana, ja que demà venç la pròrroga del primer ven- ciment, xifrat en 5,8 milions. El club ha hagut de negociar-lo amb La Caixa, l’entitat que arbitra el crèdit sindicat que va permetre la construcci­ó de l’estadi i que ha d’autoritzar operacions d’aquesta mena.

L’Espanyol mirarà d’amortitzar una bona part d’aquest deute a curt amb el fisc, però renegociar-ne una altra part a llarg. Les quantitats aniran en funció del que Hisenda estigui disposada a cedir. D’aquesta manera, el club tindria marge per fer front amb el mateix crèdit part d’altres deutes amb creditors, evitant així un concurs forçat.

Si bé la nova direcció econòmica del club, encapçalad­a per José Luis Morlanes, no és reticent a acollir-se a la llei concursal si és de forma voluntària i controlada, sí que ho són els dos màxims accioniste­s i avaladors del crèdit sindicat, Dani Sánchez Llibre i Ramon Condal.

Després de fer diverses consultes, el club ha constatat que l’amenaça de la pèrdua de catego- ria que preveu l’última reformulac­ió de la llei només es materialit­zaria en el cas que l’entitat no pogués fer front als pagaments amb els jugadors o els tècnics. El problema és que, amb concurs o sense, els deutes esportius suposen el mateix risc de perdre la categoria. En qualsevol cas, el nou consell ha plantejat el concurs com a recurs extrem i ha apostat per fórmules alternativ­es, com ara la negociació d’aquest nou crèdit.

La idea, d’altra banda, tampoc no és nova: l’anterior vicepresid­ent econòmic, Sergio Oliveró, ja es va plantejar fer servir l’ingrés dels abonaments com a aval, tot i que no per eludir la llei concursal, sinó per disposar de liquiditat. Els màxims accioniste­s també van evitar aleshores que el club entrés en concurs, com proposava l’àrea econòmica.

 ?? JORDI PLAY ?? Una panoràmica de la grada de La Curva divendres passat
JORDI PLAY Una panoràmica de la grada de La Curva divendres passat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain