La Vanguardia (Català)

Draghi s’explicarà al Congrés

-

El president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, explicarà les línies mestres del seu mandat i la seva visió sobre la situació d’Espanya al Congrés dels Diputats. Ho va avançar ahir el president de la Cambra, Jesús Posada, que va informar els portaveus dels diversos grups que Draghi havia mostrat la voluntat d’acudir-hi com més aviat millor, però també la seva impossibil­itat de fer-ho en el temps que resta d’aquest any per problemes d’agenda.

La visita del president del BCE va ser demanada el mes passat pel Congrés a proposta del PSOE. Tot i que encara no se n’ha concertat una possible data, fonts del Congrés van indicar que esperen que es concreti en els dos primers mesos del 2013.

Tampoc no està decidit el format de la compareixe­nça de Draghi, ja que és la primera vegada que un president del BCE acudeix al Congrés. El que es considera més probable és una trobada amb els portaveus dels diversos grups i amb els responsabl­es d’economia de cadascun.

Es tracta d’un procedimen­t semblant al que es va seguir durant la visita de Draghi al Bundestag. En qualsevol cas, el que es pretén és una fórmula àgil en què els portaveus puguin fer preguntes concretes al president del BCE. A ningú no passa per alt la rellevànci­a de la visita de Mario Draghi ara que s’està tornant a parlar amb força sobre la petició d’un rescat per part d’Espanya. / L. Izquierdo

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain