La Vanguardia (Català)

Banc Sabadell aportarà uns 260 milions d’euros al banc dolent

- EDUARDO MAGALLÓN Barcelona

Banc Sabadell aportarà uns 260 milions d’euros al banc dolent denominat Sareb, segons fonts financeres consultade­s. La quantitat exacta que aportarà l’entitat que presideix Josep Oliu es determinar­à a l’últim moment en funció de diversos conceptes, com la quota de mercat per actius, l’exposició immobiliàr­ia, el negoci internacio­nal i els excessos de capital derivats de les proves d’Oliver Wyman.

La quantitat que aportarà el Sabadell s’ajusta a les intencions del Ministeri d’Economia, que volia que els grans bancs aportessin uns 400 milions, els mitjans 250 milions i els petits 100 milions.

A més de Banc Sabadell, participar­an en el banc dolent les principals entitats, amb la incògnita del BBVA, que ara per ara no ha decidit si ho farà. Els que sí que hi seran segur són el Santander, Caixa Bank, Popular i l’esmentat

El fons de rescat de la UE transferei­x 39.468 milions a Espanya per als bancs nacionalit­zats

Sabadell. A aquests es podrien sumar altres institucio­ns financeres i d’asseguranc­es com Barclays, Mapfre, Axa, Mutua Madrileña o Catalana Occidente.

D’altra banda, el fons de rescat permanent de l’eurozona va transferir ahir a Espanya deute per valor de 39.468 milions d’euros per finançar el rescat dels quatre bancs espanyols nacionalit­zats i la injecció al banc dolent. El Govern espanyol ha rebut ja la transferèn­cia, segons van confirmar fonts del Ministeri d’Economia, informa Efe. El Mecanisme Europeu d’Estabilita­t (MEDE) va emetre el passat dia 5 deute mitjançant dues sèries de lletres i tres sèries de títols.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain