La Vanguardia (Català)

El sector crític de CC.OO. busca un forat malgrat arribar debilitat al congrés

- E. MAGALLÓN Barcelona

CC.OO. Catalunya intenta pactar avui en el seu consell nacional una llista única de cara al congrés que comença divendres amb la incorporac­ió de la secció de crítics de l’organitzac­ió. El grup de crítics –tradiciona­l corrent d’opinió a CC.OO. contrari als postulats oficialist­es– arriba a aquest Congrés una mica més debilitat que en el precedent.

Fa quatre anys, els crítics van aconseguir vuit dels vint llocs de la comissió executiva, el principal òrgan de poder entre congressos. En la pròxima executiva, que es reduirà a vuit membres, es preveu que els crítics estaran representa­ts amb un lloc, si bé algunes fonts creuen que poden aspirar a dos. En el recent congrés d’indústria –un termòmetre important per veure el seu pes en el sindicat– van obtenir un 25% de suport. A més, han patit discussion­s internes i han perdut algunes figures històrique­s del corrent crític que s’han passat al sector oficialist­a, segons expliquen fonts consultade­s.

El candidat únic a secretari general serà Joan Carles Gallego, i només si no hi hagués acord els crítics podrien presentar una alternativ­a a l’executiva. El cap visible d’aquest col·lectiu és Alfredo Cabeza, responsabl­e de la federació de construcci­ó. Fonts consultade­s creuen que els crítics podrien presentar un manifest per mostrar la seva preocupaci­ó sobre la nova organitzac­ió, que implica la desaparici­ó de federacion­s, la reducció de la comissió executiva, que sigui el secretari general el que anomeni aquesta comissió o el protocol d’unitat d’acció.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain