La Vanguardia (Català)

La Fira ajorna la renovació del seu consell fins que es formi el Govern

La Generalita­t deixa enlaire l’aportació de 2,2 milions per a promoció

- DOLORS ÁLVAREZ Barcelona

La Fira de Barcelona ha aparcat la renovació del seu consell d’administra­ció, i també la decisió sobre el president, fins a la formació del nou Govern de la Generalita­t. Així es va acordar ahir al consell general de la institució, l’òrgan polític que presideix l’alcalde Xavier Trias, en el qual participen representa­nts de la Generalita­t, l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç. “Sembla més convenient ajornar la renovació fins al pròxim consell general”, va dir Miquel Valls, president de la Cambra, que va emfatitzar que és a ell a qui correspon proposar el nom del president del consell d’administra­ció, encara que el nomenament s’ha d’adoptar per consens.

A diferència del consell general, al consell d’administra­ció no hi ha representa­ció política i els seus membres han de ser necessària­ment empresaris. Aquest mes de desembre finalitzav­a el mandat de quatre d’ells: el del president, Josep Lluís Bonet, i el dels vocals Enric Crous, Núria Basi i Enrique Lacalle. La seva renovació i substituci­ó ha quedat ajornada i, segons Miquel Valls, “la deci- sió es prendrà com a màxim al mes de juny, que és quan està prevista la pròxima reunió del consell general, encara que podria ser abans”. Tant Xavier Trias com Miquel Valls van lloar la tasca de Bonet i la del director general Agustín Cordón.

En la reunió d’ahir hi va haver una absència notòria; la de Xavier Mena, conseller d’Empresa i Ocupació, que va excusar la seva presència pel fet de coincidir amb el consell de govern. I la interinita­t política a punt va estar de deixar també sense aprovar el pressupost de la Fira per al 2013. Albert Carreras de Odriozola, secretari general del Departamen­t d’Economia, va dir que els representa­nts de la Generalita­t no podien firmar-lo ja que estan exercint els càrrecs en funcions i amb els pressupost­os de la Generalita­t prorrogats. Després d’una intervenci­ó de Jordi Martí, líder de l’oposició socialista a l’Ajuntament de Barcelona, es van avenir a donar el vistiplau al pressupost de la Fira. Amb una excepció: van evitar comprometr­e’s (es van abstenir formalment) sobre l’aportació de 2,2 milions d’euros que en principi hauria de fer la Generalita­t el 2013 per a accions de promoció de la Fira. A més de Mena i Carreras, són representa­nts de la Generalita­t al consell Lluís Bertrán (Governació), Pau Villòria (Territori) i l’empresari Marc Guerrero Tarragó.

Bonet i Cordón van subratllar que en una conjuntura tan complexa s’ha reforçat el model de la Fira de Barcelona, basat en el lideratge en salons industrial­s i profession­als, i en la internacio­nalització. El 2012 els ingressos s’han mantingut en 114,9 milions, amb un resultat brut d’explotació d’11 milions. Per al 2013, es preveu un descens d’ingressos del 8,6%, fins a 105 milions d’euros, perquè no hi coincideix la celebració de salons triennals, segons va subratllar Cordón.

La institució no aporta previsió de resultats per a aquest exercici, ja que segons el director general és impossible fer estimacion­s en les actuals circumstàn-

L’entitat manté ingressos el 2012 i en preveu un descens el 2013 a causa del calendari de salons

cies. Aquest 2012, els recintes de Montjuïc i Gran Via han acollit 61 salons, mentre que per al 2013 se n’han previst 55. L’any que ve n’hi haurà quatre de nous: Pharmaproc­ess, dedicat als processos industrial­s del sector farmacèuti­c; Bodylife, centrat en el fitness; un altre dedicat al vehicle elèctric, i el Fòrum Dental, organitzat en col·laboració amb el Col·legi d’Odontòlegs.

 ?? MANÉ ESPINOSA / ARXIU ?? El recinte de Montjuïc durant el Mobile World Congress
MANÉ ESPINOSA / ARXIU El recinte de Montjuïc durant el Mobile World Congress

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain