La Vanguardia (Català)

Un anunci de roba obre un debat a la xarxa sobre el masclisme vestit de feminisme

-

Twitter, YouTube, blogs i diaris digitals han debatut amb insistènci­a durant dies si un anunci de la marca de roba Desigual era masclista, compromès amb la llibertat sexual femenina, aberrant... Hi ha tota mena d’opinions; fins i tot diversos contraanun­cis que s’han penjat ràpidament a les xarxes competeixe­n amb els originals de la firma tèxtil i el critiquen amb acidesa.

Els anuncis –originals– presenten diverses situacions de dones joves davant el mirall emprovant-se roba, despullant-se, mirant-se en diferents poses. Sota el títol de “Tinc un pla”, una de les joves diu que es fica al llit amb el seu cap –el més criticat–; una altra parla de les seves relacions homosexual­s i de com explicar-les als pares, i una tercera, d’anar-se’n a Tailàndia i lligar amb homes formidable­s.

Els comentaris que se succeeixen des de fa uns dies van des de qualificac­ions de “masclisme amb aparença de feminisme” fins a considerar-los la defensa d’una realitat sexual femenina plasmada en un anunci publicitar­i, passant per explicacio­ns tècniques que valoren que la marca es mulli i es defineixi respecte al seu públic “com a marca transgress­ora, lliure, diferent i inconformi­sta”. I també han proliferat tot tipus de textos curts grollers. Per a molts, la marca ha aconseguit el seu objectiu.

 ?? DESIGUAL ?? Una escena del polèmic anunci
DESIGUAL Una escena del polèmic anunci

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain