La Vanguardia (Català)

Dexter Morgan no perdona

- TONI MERIGÓ

Machado va escriure que “quien habla solo, espera hablar con Dios un día”, cosa que demostra que no havia vist ni un episodi de Dexter (el 84è s’emet diumenge), on un assassí en sèrie analitza en suculents monòlegs interiors el seu instint criminal, la falta d’empatia i la radical inadaptaci­ó al món convencion­al. Perquè per fora Dexter Morgan, encara que fred, és un ciutadà de Miami més que normal, sense comptar que treballa com a analista d’empremtes de sang per a la policia.

Es tracta d’una sèrie que sintonitza amb aquesta manera particular de minimitzar la violència extrema als EUA. El pare adoptiu, policia, va detectar l’instint de Dexter i va intentar canalitzar-lo per matar qui s’ho mereix, és a dir, aquells assassins que aconseguei­xen eludir la justícia.

La 6a temporada és la que pren la Bíblia i la religió com a te- mes centrals. Dexter té un fill en edat d’escolaritz­ar, a qui no vol transmetre l’avidesa per matar, el seu dark passenger (passatger fosc). Vol un fill normal, la qual cosa inclou les creences religioses que ell no té i per això el matricula en una escola cristiana. El dolent és un fonamental­ista boig que assassina per tal que la profecia de l’Apocalipsi es compleixi, escenifica­nt cada mort a partir dels textos sagrats. Dexter sospita en principi que es tracta de Brother Sam, un exassassí en sèrie que no només ha aconseguit refer la seva vida a partir de la Bíblia (“no importa quin problema tinguis, allà hi ha la resposta”) sinó que dirigeix una empresa on acull altres persones com ell. Sam ha deixat anar el seu dark passenger i mostra a Dexter el camí: conrear l’espurna de llum que brilla quan és amb el fill. Sam mor pels trets d’un dels expresidia­ris que ha ajudat, però al llit de mort demana a Dexter que li traslladi el perdó. Aquest ho fa però és incapaç de donar-li el seu (el mata). La temporada s’acaba amb la festa escolar de l’arca de Noé, a la qual Dexter porta el fill disfressat de lleó.

 ?? LA VANGUARDIA ?? Execució del dolent a la 6a temporada. Dexter embolica les víctimes en plàstic per no deixar empremtes
LA VANGUARDIA Execució del dolent a la 6a temporada. Dexter embolica les víctimes en plàstic per no deixar empremtes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain