La Vanguardia (Català)

Tribut i recreació

- RAMON SÚRIO

Bart Davenport & Biscuit

Lloc i data: Sidecar (11/XII/2012)

El cicle We Used To Party culmina una altra feliç iniciativa en posar en mans del cantautor californià Bart Davenport i del grup Biscuit de Vilanova i La Geltrú la revisió de Sound affects (1980), un clàssic del grup britànic The Jam. Les onze cançons que va compondre Paul Weller, quinta essència de l’estil mod, tenint molt present el Revolver dels Beatles, van sonar en l’estricte ordre en el qual apareixen al disc, començant per un Pretty green dominat per la seva gruixuda línia de baix.

El fet que Biscuit tingui dos guitarrist­es –que, a més, en la primera part van brandar sengles Rickenback­er– va contribuir a reforçar una contundènc­ia que es va fer evident en els temes més rockers, com But I’m different now o un Set the house ablaze rematat amb un incendiari solo.

La influència de Beatles és molt evident a Start! un single que es va convertir en número u calcant idees de Taxman i barrejant pols funk amb harmonies pop. I encara que es va trobar a faltar la secció de metall ho van compensar amb àcids riffs de guitarra. Va seguir l’altre gran èxit That’s entertainm­ent, una delícia agredolça protagonit­zada per la guitarra acústica d’un Davenport que no va parar de fer bromes i que fins i tot es va retirar al camerino per cantar des d’allà Music for the last couple i deixar lluir-se a una banda que va ser més abrasiva que l’original. Bart va retornar per dedicar la festiva Boy about town a Kiko Amat i rematar la feina amb una explosiva Scrape away.

Per arrodonir el tribut van recrear en el bis altres temes de The Jam, entre els que no van faltar In the city i Going undergroun­d a tall de gran final.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain