La Vanguardia (Català)

Esplendor del sud

- KARLES TORRA

Molly Hatchet

Lloc i data: Razzmatazz 2 (11/XII/2012)

Molly Hatchet representa el costat més dur i afilat del rock meridional americà. No debades, aquest grup de Jacksonvil­le deu el seu nom a una prostituta de Salem del segle XVII que executava els seus clients amb una fulla d’afaitar. En les seves gairebé quatre dècades de carrera, Molly Hatchet ha consolidat un so per- sonal i intransfer­ible que beu en igual mesura del hard rock com del boogie rock del sud.

Encara inèdit als escenaris catalans, tan llegendari sextet de Florida va presentar a la sala Razzmatazz 2 alguns dels temes del seu últim disc, Justice, en un concert articulat al voltant del material més emblemàtic de la seva dilatada trajectòri­a. Així, el grup va obrir la veda amb una seguidilla de cançons dels seus dos primers elapés, des d’un fervorós Whiskey man a tot un clàssic soul-rocker com It’s all over now, abans de desembocar en un torrencial Gator country, que va po- sar de manifest el tremend poder guitarrer del tàndem format per Bobby Ingram i Dave Hlubeck (únic membre fundador en lliça).

Després de rendir tribut al desaparegu­t Danny Joe Brown, extraordin­ari vocalista i membre original del grup, Molly Hatchet va rematar el concert amb el fantàstic Dreams (I’ll never see) dels Allman Brothers. Ja en els bisos, i entre el deliri del públic, el grup va revisitar amb força inusitada Free bird, el tema més representa­tiu de Lynyrd Skynyrd, ornant-lo amb un aurífer solo del guitarrist­a Bobby Ingram. Malgrat que l’amplificac­ió sonora de la veu de Phil McCormack va patir alguns desajustos, no hi ha dubte que vam assitir a una nit d’esplendor del rock del sud.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain