La Vanguardia (Català)

Geni de guàrdia

Messi va repartir joc perquè marquessin també Pedro i Villa, però al final va resoldre com fa habitualme­nt

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ

Messi fa gols gairebé sense volerho mentre alguns dels seus companys no troben la xarxa ni volent-ho. El geni de guàrdia no falla a la seva cita ni un dimecres a Còrdova en partit de la Copa del Rei. Sense ser un agonia ni un gana, continua sumant. Ahir va intentar que Villa, que Pedro i que Alexis guanyessin en confiança perquè bona falta els fa, però al final va haver de resoldre com habitualme­nt. Sense escara- falls ni rematades espectacul­ars, però amb la rendibilit­at d’un valor segur. Genera jugades per a ell i per als altres i sap transforma­r en or com ningú la bona traça dels seus aliats.

Ahir van ser Pedro i Villa. Des del 17 de novembre no coincidia com a titular la davantera amb què el Barcelona es va proclamar campió d’Europa a Wembley el 2011. Llavors l’asturià i el canari traspuaven fe i encert i eren més que uns simples escuders del gran Lionel Messi. Ara els subalterns de l’argentí viuen moments menys feliços. El Guaje, perquè s’ha perdut diversos partits d’alt nivell, i el de Tenerife, perquè ho juga gairebé tot però no fa gol des del 23 d’agost: 1.810 minuts sobre el camp i només dos golets. Aquest és el seu pobre bagatge de cara a porta i en cada partit que passa més atabalat se’l nota quan té ocasions. Altres temporades li entraven fins i tot amb els ulls tancats. Ara veu la porteria més petita que una formiga, encara que continua devorant metres d’esforç pel bé del grup.

Però una cosa és que futbolísti­cament puguin oferir més a l’equip i una altra que hi hagi problemes personals. El rumrum que va caient gota a gota durant la temporada és que

NI RASTRE DE PICABARALL­ES Villa i Messi es van abraçar després del 0-1, que l’asturià va donar fet a l’argentí ESFORÇ SENSE PUNTERIA Pedro continua sense veure la xarxa: només ha fet dos gols en 1.810 minuts de joc

Messi i Villa no tenen química. El crac pot tenir o no els seus predilecte­s, com tots, però ahir a la nit això no va impedir que David aixequés la mirada després d’una passada en diagonal de Pedro i veiés que Messi estava tot sol al cor de l’àrea. Així que no s’ho va pensar i va fer el que la situació exigia: ser generós i eficaç. Villa li va donar el gol fet a Leo i l’argentí no va tenir objeccions a anar a abraçarse amb el 7, que ho va acollir amb normalitat. Amb l’alegria mesurada que requereix un partit de Copa al camp d’un conjunt de Segona.

No va ser l’única acció en la qual Villa i Messi es van buscar i es van trobar durant el partit. Com ha de ser entre profession­als, perquè el crac de Rosario va repartir joc ahir al vespre i va brindar diverses assistènci­es que no van saber aprofitar els seus companys. En canvi, quan els seus companys el van buscar, Leo no va fallar i ja suma 88 gols enguany.

Perquè al final tots els camins sembla que sempre portin a la figura. Sigui feiner o festiu, sigui al Camp Nou o a domicili. Sigui en una competició o en una altra, perquè ja ha posat el seu segell golejador en els quatre tornejos que disputa aquesta campanya el Barça.

 ?? CRISTINA QUICLER / AFP ?? Villa i Messi es preparen per celebrar el primer gol, en presència de Xavi
CRISTINA QUICLER / AFP Villa i Messi es preparen per celebrar el primer gol, en presència de Xavi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain