La Vanguardia (Català)

El Celta desfigura el Madrid

El gol de Cristiano a última hora alleuja els blancs, que estaven de genolls

- ALFRED BELLOSTAS

Un gol de Cristiano Ronaldo a última hora va alleujar la situació del Madrid a Balaídos. El conjunt blanc estava perdent 2-0 i contra les cordes, però el gol del portuguès, que minuts abans hauria d’haver estat expulsat, dóna bastants opcions a l’equip de José Mourinho, que va fer un partit molt fluix.

Els gallecs esperaven un partit “per gaudir-ne”, per viure sensacions positives davant un adversari que, amb tota sinceritat, considerav­en molt superior. Però després del discurs de Karanka, quan va explicar que el Madrid no renuncia a res, el cert és que els jugadors madridiste­s van fer un partit realment decebedor.

De fet, el Celta va tenir les millors oportunita­ts al primer temps, que va transcórre­r d’una manera estranya. El Reial Madrid va controlar el partit, però els gallecs van tenir més presència en la davantera. Park i Bermejo van tenir dues bones opcions abans del descans, però el Madrid va aconseguir arribar sense rascades i amb empat a zero al descans, un marcador que li donava tota la iniciativa a la represa. Però els blancs no estaven a gust sobre el terreny de joc. I això se’ls notava.

Benzema havia abandonat el camp per culpa d’una lesió a la mitja hora –amb mal al turmell dret– i l’entrada de Callejón no havia canviat el panorama. Només va faltar que Bermejo aprofités al minut 56 un bon centre des de l’esquerra perquè els madridiste­s quedessin descol·locats, amb un resultat d’1-0 al marcador i la necessitat de variar la dinàmica d’un matx que, en espera del duel de tornada, els era molt desfavorab­le.

En l’estira-i-arronsa que es va iniciar a partir d’aquell moment, el Reial Madrid mai no es va sentir a gust. Ben al contrari. El Celta, ben situat al camp, es trobava més còmode amb l’escenari que s’havia creat després del gol de Bermejo. Tenia tota la iniciativa i, a més, el seu adversari estava despistat, buscant l’empat amb accions aïllades, com en la rematada de Cristiano al minut 71 que va rebutjar Sergio.

El Celta tenia clar que el princi- pal objectiu era conservar un avantatge que va ser capaç d’ampliar amb un gran gol de Bustos al minut 78 gràcies a una rematada des del lateral que va sorprendre Adán.

Xabi Alonso va perdre una pilota al lateral i el jugador del Celta va sorprendre el porter madridista amb una rematada des de 30

MALA DINÀMICA L’equip madridista va completar un mal partit i Benzema va haver de ser substituït per lesió

metres que Adán no va poder aturar. El 2-0 era, sens dubte, un marcador molt perillós per al Reial Madrid, que va buscar almenys una reacció. I la va trobar amb el gol de Cristiano, al 85, que va aprofitar bé un error de la defensa gallega per sorprendre el porter i marcar un gol que pot necessitar en l’eliminatòr­ia. Ja no hi va haver temps per a molt més.

?? SALVADOR SAS / EFE ?? Iago Aspas, a qui Carvalho va fer la traveta, va fer anar de corcoll tota la defensa del Madrid
SALVADOR SAS / EFE Iago Aspas, a qui Carvalho va fer la traveta, va fer anar de corcoll tota la defensa del Madrid