La Vanguardia (Català)

L’atlètic no necessita Falcao per guanyar bé

- CARLES RUIPÉREZ

Va marcar cinc gols diumenge al Deportivo i ahir es va quedar a la grada. Radamel Falcao va ser el descartat per l’Atlètic en l’anada dels vuitens de la Copa. El Cholo Simeone no vol córrer ni el més mínim risc amb la seva estrella. Una petita sobrecàrre­ga muscular va ser suficient perquè el tècnic argentí deixés el golejador fora de la convocatòr­ia. El vol en perfecte estat i fresc de cames per diumenge al Camp Nou. Els blanc-i-vermells són conscients que les seves possibilit­ats de retallar distàncies amb el líder de la Lliga passen pel rendiment de Falcao, autor de 16 gols. El Tigre sempre apareix en les grans cites, com van ser les finals de Bucarest i la de la Supercopa a Mònaco. Així que no estranya a

GOLS BRASILERS Amb dos gols de Costa i un altre de Filipe Luis n’hi ha prou per gairebé sentenciar l’eliminatòr­ia

ningú que el colombià de Santa Marta no hagi debutat encara a la Lliga Europa ni a la Copa del Rei. L’Atlètic tampoc no ho ha necessitat. Per això, ahir en va tenir prou amb l’encert de Diego Costa per gairebé sentenciar l’eliminatòr­ia contra el Getafe ja al partit d’anada.

El brasiler és un davanter que s’assembla a Simeone. No és un superclass­e, no té gaire carisma, però ofereix lluita, força, no dóna cap pilota per perduda i es deixa la pell en cada partit. A més, ensuma el gol. No té l’olfacte de Falcao però sí que és més matador que Adrián. Potser per això, el davanter de Lagarto ha guanyat la partida a l’asturià, titular i clau en la temporada passada, per ser el soci en l’atac amb el Tigre.

Tot el que va fer bé l’Atlètic va ser a càrrec de Costa, a qui la temporada passada al Rayo li va venir de perles per augmentar la seva confiança. Ell va provocar el penal per una traveta d’Alexis, que el va entrar amb tot dins de l’àrea i ell mateix el va transforma­r. Després ho va continuar intentant una vegada i una altra. De jugada individual, de cap i fins i tot de xilena. Un que sí que va marcar l’hi van anul·lar per fora de joc.

L’honor d’anotar el segon va ser per a Filipe Luis, que va recollir el rebuig del pal d’un xut d’Arda. Però la insistènci­a de Diego Costa va tenir la seva recompensa en la recta final amb el tercer gol que liquidava el Getafe.

Aleshores Adrián ja havia hagut de retirar-se lesionat. El mitjapunta es va fer mal en una cursa amb Lacen i pateix un esquinç de turmell. Així que té difícil jugar al Camp Nou. Van poder ser dues, les baixes, però la torçada de turmell de Raúl García va quedar en no res.

Els matalasser­s es fan forts al Calderón. Amb la d’ahir, sumen catorze victòries consecutiv­es a casa. Des que el Madrid va guanyar-hi l’11 d’abril ningú no ha assaltat el fortí, encara que aquesta fiabilitat baixa com a visitant. Perquè l’Atlètic ha perdut quatre dels seus últims cinc desplaçame­nts: a Pilsen, al Bernabeu, al camp de l’Académica de Coimbra i a Mestalla.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain