La Vanguardia (Català)

El Barça Regal confirmarà el lideratge contra el CSKA

- JUAN A. CASANOVA

La primera fase de l’Eurolliga s’acaba entre avui (grups A, B i D) i demà (C). El Barcelona Regal acabarà primer del D si aquest vespre (20.45 h) no passa al Palau una cosa que sembla impossible: derrota contra el CSKA per més dels 21 punts amb què els blaugrana van guanyar a Moscou en la primera volta, un 60-81 sense precedents. “No s’ha de pensar en la diferència de punts, sinó en la victòria”, diu Xavi Pascual.

El Reial Madrid i l’Unicaja també ja estan classifica­ts per al top 16 (poden ser primers o segons de grup) i el Caja Laboral passarà com a quart si guanya a casa el Cedevita Zagreb.

El top 16, que estrena format aquesta temporada, amb dos grups de vuit equips (els quatre primers de cada van als playoffs) en comptes de quatre de quatre, promet emocions fortes. El lideratge del grup –i possibleme­nt la imbatibili­tat– no evitaria que el Barça Regal pogués trobar-se, per exemple, amb Maccabi, R. Madrid (si acaba segon, per a la qual cosa el Panathinai­kós hauria de fer a la pista del Khimki el mateix que els blancs a casa davant l’Olimpija Ljubljana), Olympiacos, Besiktas (l’únic segur), Montepasch­i, Caja Laboral i Fenerbahçe Ulker. Duríssim.

Guanyador de 43 Lligues i 6 Copes d’Europa, el CSKA Moscou ha perdut peces importants (Kirilenko, Xved, Siskaukas...) del grup que sorprenent­ment només va ser subcampió la temporada passada, però conserva Teodosic (10 p, 5,3 a), Krstic (13,6 p), Khriapa (9,3 p, 6,8 r, 3,7 a), Vorontsevi­tx (6,6 p) i Kaun (5,8 p), ha recuperat Ettore Messina i ha fitxat Weems (16,9 p), Jackson, Micov, Christmas... Un equipàs.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain