La Vanguardia (Català)

Un esquí més fàcil i proper

Les estacions preparen el terreny per optimitzar les reserves d’última hora

- ELISABETH ESPORRíN

Bon inici per a la neu. L’estrena de la temporada ha complert totes les expectativ­es i el sector veu amb optimisme les festes nadalenque­s. I és que a diferència de la temporada passada, la neu està garantida en totes les pistes. No en va, les estacions preparen el terreny amb reserves a la carta i en línia, en previsió d’una temporada austera donada la crisi i un client estricte, que fa la reserva a última hora.

CLIENTS EXIGENTS L’aficionat pot reclamar l’import del forfet i les classes davant el tancament de pistes

La neu ha propiciat un dels millors inicis de les últimes campanyes. El mannà blanc ha tornat el pols a un sector molt castigat no només per la crisi, sinó per la mala temporada de l’any passat.

Anar a esquiar és cada cop més fàcil. I tot i que encara són molts els que van a la seva agència habitual per fer la reserva, les estacions no han dubtat a posar tots els mitjans per apropar la neu al client. Amb els descomptes en els forfets de temporada, les pistes no han escatimat esforços amb ofertes atractives a les pàgines web, davant la demanda d’aficionats que opten per comprar en línia la seva estada a darrera hora.

Sigui quina sigui la fórmula triada, el client és cada vegada més exigent a l’hora d’anar a esquiar. És cert que l’home del temps és un dels que més influeix en destinacio­ns de cap de setmana o de dia. Però les coses canvien quan es tracta de la setmana blanca. I és que a llarg termini, el bon temps i la neu pols no és competènci­a dels meteoròleg­s. D’aquesta forma, la contractac­ió d’un viatge combinat –aquell que inclou l’allotjamen­t i el forfet–, sempre va subjecta a una llei de contracte.

Pep Campolier, director de Viajes Campulié, afirma que “qualsevol viatge, sigui o no d’esquí, va subjecte a aquesta mena de contracte on s’exposen els drets i obligacion­s del client”. Una formalitat necessària ja sigui per fer el pagament, instal·lar-se a l’hotel o recollir el forfet. “L’usuari té uns dies de marge per pagar la reserva o anul·lar-la sense que s’originin despeses”, diu Campolier. La legislació de protecció al consumidor informa sobre les condicions del contracte, a més de qualsevol reclamació que pugui originar-se com pot ser el forfet o les classes per mal temps. “Si les pistes tanquen totes les instal·lacions, el client podrà sol·licitar el reembors de l’abonament i les classes del dia, prèvia certificac­ió de l’estació”, conclou Pep.

 ?? MASELLA ?? La neu està garantida per Nadal
MASELLA La neu està garantida per Nadal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain