La Vanguardia (Català)

Mango vendrà roba infantil i d’esport el 2013

La Farga invertirà en una planta de coure al Brasil

- MAR GALTÉS

Mango prepara per al 2013 el llançament de dues noves línies de producte: Kids, enfocada al mercat infantil, i Sport & Intimate, amb roba d’esport i íntima. A aquestes dues noves apostes s’hi afegirà el 2014 una nova línia, Young, per a un mercat femení més jove. La companyia avança així en la seva estratègia de diversific­ació, iniciada amb la marca HE de roba per a home, i amb Touch, de complement­s, que també tenen botigues pròpies. I en certa manera també és un retorn als inicis: als anys vuitanta, quan Mango era un cash & carry al carrer Trafalgar, ja va tenir una col·lecció infantil, anomenada Manguito, encara que després es va centrar en la roba femenina per créixer. Ho va explicar ahir Xavier Carbonell, director de responsabi­litat social corporativ­a de Mango, durant la seva participac­ió al fòrum FemCat, dedicat a “Competir al món. El repte de la localitzac­ió empresaria­l”.

Les col·leccions Kids i Sport estaran disponible­s inicialmen­t dins de les botigues Mango, mentre que per a Young es plantejarà crear noves ubicacions, va dir. Carbonell va destacar que una de les claus de l’èxit de Mango és la seva especialit­zació en moda i logística: “No tenim cap fàbrica, cap camió. Les companyies amb les quals competim fabriquen als mateixos llocs... La diferència és el disseny i la gestió”. Mango té una estructura i un magatzem totalment centralitz­ats a Palau-Solità i Plegamans per a 2.500 botigues al món. Per això Carbonell va apuntar que és una dificultat que l’aeroport de Barcelona no faci transport de mercaderie­s. El 2012 Mango preveu créixer un 20% sobre els 1.408 milions de vendes del 2011.

D’altra banda, el conseller delegat de La Farga Group, Oriol Guixà, va explicar que la companyia ultima un acord amb un soci local per realitzar una inversió en una nova planta d’elaboració de coure al Brasil. La Farga, que té inversions directes a la Xina i als Estats Units, també amb socis locals, ha firmat recentment un acord a Rússia; però en aquest cas, va explicar Guixà, la companyia catalana no desemborsa­rà inversió, sinó que aportarà la seva capacitat de gestió i coneixemen­t en el procés d’elaboració de coure en colada contínua a partir de material reciclat.

També va intervenir al fòrum FemCat Carlos Navarro, director comercial de la química BASF a Espanya, que va assegurar que la companyia química alemanya “continuarà invertint a Catalunya si es mantenen les condicions d’estabilita­t política, social i jurídica”, ja que el territori disposa de molts atractius empresaria­ls. El directiu va destacar la importànci­a que té en aquests moments el sector químic al país, líder de les exportacio­ns catalanes amb el 24%, però va criticar l’actual política energètica espanyola. “Els polítics han d’escoltar les empreses, i no posar pals a les rodes. Això costa poc i ajudaria molt”, va dir l’executiu.

 ?? VICENÇ LLURBA / ARXIU ?? Les botigues de moda de Mango vendran les noves col·leccions
VICENÇ LLURBA / ARXIU Les botigues de moda de Mango vendran les noves col·leccions

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain